Alıntı

Efendimizin (sav) Ramazan hayatı
''Fahr-i Alem Efendimiz ramazan ayını hasretle beklerdi. Üç aylara kavuşunca sevinir; receb ayında -her zamankinden çok- oruç tutardı. Şaban ayının ise tamamına yakınını oruçlu geçirir ve 'Ramazan ayına hürmeten Şaban ayında oruç tutmak daha faziletlidir' buyururdu. Fakat ramazanı karşılamak maksadıyla bir iki gün öncesinden oruç tutmayı doğru bulmazdı. Yolunu gözlediği sevgiliye, ramazana kavuşunca, vuslatın verdiği haz ve neşeyle mübarek ayın feyzini coşkuyla anlatırdı.'' M. Yaşar Kandemir Hocanın yazısını alıntılıyoruz.

Akif Emre: Ramazan/d/a sefer
"Oruç seferi fani olanı, maddi planda tutku ve zaaflarımızı aşma, arınma, yüce olana yükselme, yakınlaşma yolculuğudur" diyor rahmetli Akif Emre. Ramazan'a henüz giriş yaptığımız bugünlerde Akif Emre'nin Yeni Şafak'ta yayınlanmış bir yazısını önemine binaen alıntılıyoruz.

Sezai Karakoç'tan oruç ve Ramazan'a dair
Üstad Sezai Karakoç'un 'Sütun' adlı kitabında yer alan 'Oruç da Acıkır' başlıklı yazısını alıntılıyoruz.

Falih Rıfkı Atay: Bizim neslimizin ölüleri Eyüp Mezarlığı'na layık değil!
İstanbul’da mezar yeri mi bitti de Zincirlikuyu Mezarlığı açıldı? Atatürk’ün en yakın adamlarından Falih Rıfkı Atay, İstanbul’un neden yeni bir mezarlığa ihtiyacı olduğunu 1921 yılında 'Yeni Nesiller İçin Bir Mezarlık' yazısıyla açıklıyor.

Nebevî çizgide bir âlim: Halil İbrahim Kutlay
Hadis-i şerif dersleri vesilesi ile tanıştığım Halil İbrahim Kutlay Hocamız o gün telefonda; “Siz bize şahit olun, biz de size şahit olalım” ifadesini kullanınca, hangi vesilelerin ve hangi şahadetlerin makbul ve muteber olduğu üzerinde düşünmeye başlamıştım. Dr. Murat Göçgün yazdı.

Mehmet Genç: "15 sayfa için tam 10 sene gece gündüz çalıştım."
TVNET ekranlarında yayınlanan ve Ayşe Böhürler’in sunduğu “Türk Kahvesi” programı 3 Şubat 2019 Pazar günü Dr. Mehmet Genç Hoca’yı misafir etmişti. Mehmet Genç Hoca'nın hem kendi çalışmaları hem de Osmanlı tarihi üzerine paylaştığı arşivlik bilgileri istifadelerinize sunuyoruz.

Mevlid ve Mi’raciye geleneği
Bursa’daki Numaniye Dergâhı’nda Miraç Kandili’nde Mi’raciye okuma uzun yıllardır devam eden bir gelenek. Mehmed Safiyüddin Erhan Hoca, Mi’raciye’yi ve geçmişe dair hatıralarını Mehmet Yüksel’e anlattı.

Değişme ve Ötesi II
"Mutlu, zengin ve kendine güvenme duygusu içinde sanılan Amerika, gerçekten öyle mi? Yakından bakılınca belirli bir değişme görünmüyor Amerikan toplumunda ama sanırım öyle 19. yüzyılın hatta İkinci Dünya Savaşı sonrasının Amerikası da yok artık." Sezai Karakoç'un Diriliş Dergisi'nde yayınlanmış olan 1988 basımlı 4.Cilt, 7. Sayı'dan alıntıladığımız yazıyı istifadelerinize sunuyoruz.


ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
03:26

GÜNEŞ
05:26

ÖĞLE
13:12

İKİNDİ
17:12

AKŞAM
20:47

YATSI
22:39