Söyleşi

Prof. Dr. M. Yaşar Kandemir: 'Öğrendiğini uygulamak çok önemlidir. Çünkü bildiğimizi yaşadığımız takdirde bize bilmediklerimizin öğretileceği vaad edilmiştir.'
İlmi çalışmaları ve özellikle hadis alanındaki kıymetli eserleriyle Yaşar Kandemir Hocamız'ın çağımızın kanayan yaralarına sunmuş olduğu şifa kabilinden mühim tavsiyelerini istifadelerinize sunuyoruz.

Ömer Tuğrul İnançer: 'İnsan kendini tanıdıkça kâinatı, onun da ilerisinde Allah’ı daha iyi idrak eder'
“İnsan küçük kâinat değildir. Âlem-i kübra insandır, âlemi sufra kâinattır. Düşün ki her şey senin için ve sen Allah içinsin. Dünyanın nehirlerinden daha uzun bir sinir kilometresine sahipsin.” Vefatının seneyi devriyesinde; Ümmü Gülsüm Yeşil’in kendisi ile yapmış olduğu söyleşiyi istifadenize sunuyoruz.

Nevin Meriç: Beden mülk değil emanettir
Fıkıhçı Nevin Meriç, güzellik ve estetik konusunu ilâhî pencereden değerlendiriyor, mütedeyyin kesimin güzelleşme arzusunun “bedenim benimdir” üzerinden inşa edilen beyinler ile ilgili olduğunu söylüyor ve ekliyor; “Oysa İslam’da beden mülk değil emanettir.” Kübra Sönmezışık’ın röportajı.

Murat Bardakçı: Kültür ideolojilere kurban edildi
''Popüler tarih, uydurmak demek değildir. Popüler tarih, tarihî olayı anlaşılabilecek şekilde yazmak demektir. Dünyanın hiçbir yerinde bizdeki gibi her şeyi altüst eden bir 'alternatif tarih' yoktur. Bizde böyle olunca tarih ideoloji haline geliyor. Belgesiz tarih komiktir. Dedikodudan tarih olmaz.'' Murat Bardakçı, kültür, popüler tarih ve günümüz tarih yazımı üzerine Kübra Sönmezışık'ın sorularını cevapladı.

Mehmed Kısakürek: Üstad yaşıyor olsaydı hiçbir şey bugünkü gibi olmazdı
Üstad Necip Fazıl Kısakürek’in oğlu Mehmed Kısakürek; Büyük Doğu Yayınları’nı, Necip Fazıl Kısakürek Kültür ve Araştırma Vakfı’nı ve hayata geçirmeye çalıştığı projeleri anlattı.

Fatma Zehra Ülker: Aşk ve gayret varsa başarı da gelir
Hat sanatçısı Fatma Zehra Ülker ile hat sanatının inceliklerini konuştuk. Ülker, “Hat öğrenmeye başladığında hissettiğin aşk ve daha sonra bu işe verdiğin emek her şeyi belirliyor.” diyor. Ezgi Aşık’ın röportajı.

Muwaffaq Katt: “Karikatür, karmaşık bir siyasi durumu incelemek için saniyeler içinde en derinlikli cevabı verebilir.”
“Diktatörün taklit etmeye çalıştığı kutsallığı kırmak için önemli bir silah olan Suriyeli karikatüristler, devrimden sonra özgür oldu ancak bu özgürlük eksik kalıyor ve biraz daha zamana ihtiyaçları var.” Sürgünde yaşayan Suriyeli karikatürist ve film yapımcısı Muwaffaq Katt ile Peren Birsaygılı Mut’un röportajını yayınlıyoruz.

Hilmi Oflaz'ın sofrasından kimler nasiplenmedi ki!
90'lı yıllarda rahle-i tedrisinden geçen iki isim, Muaz Ergü ve İlyas Dirin hem Oflaz'ı yad ettiler hem de Hilmi Oflaz sofrasındaki diğer isimleri...


ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
05:21

GÜNEŞ
06:46

ÖĞLE
13:01

İKİNDİ
16:25

AKŞAM
19:07

YATSI
20:27