Kurs boyunca alanında uzman isimler tarafından katılımcılara Osmanlı Türkçesi ile kaleme alınmış yazma eserlerin tenkitli neşri (edisyon kritik) konusunda ihtiyaç duyacakları bilgi ve becerileri kazandırmaya yönelik bir eğitim verilecektir. Her gün teori odaklı seminerleri uygulamalı seminerlerin takip ettiği kurs süresince katılımcılardan edindikleri bilgileri pratiğe dönüştürerek birer tenkitli neşir örneği hazırlamaları istenecektir. Seminerlere eksiksiz katılan ve uygulama safhasındaki yükümlülükleri yerine getiren katılımcılara sertifika verilecektir. Kursa katılacak adayların Osmanlı Türkçesine ileri seviyede hâkim olmaları gerekmektedir.
Son Başvuru Tarihi |
: 13 Ağustos 2023 |
Kabullerin Açıklanması |
: 16 Ağustos 2023 |
Kurs Tarihleri |
: 4-16 Eylül 2023 |
Kurs Saatleri |
: 9.00 – 17.00 (Hafta içi her gün ve cumartesi) |
Kurs Yeri |
: İSAM Kampüsü |
Sorularınız İçin |
Kursa Dair Önemli Hususlar:
1. Başvuru ve Kabul: Yüksek lisans veya doktora yapmış/yapmakta olanlar kursa başvurabilirler. Osmanlı Türkçesi ile yazılmış bir eserin tenkitli neşri üzerine çalışmakta olanlara öncelik verilecektir. Yüksek lisans yapmakta olan katılımcıların ise ders dönemini bitirmiş olmaları gerekmektedir.
2. Seminer Dili: Seminerlerin dili Türkçedir. Katılımcıların Osmanlı Türkçesi ile çeşitli yazı türlerinde kaleme alınmış yazma eserleri okuyabilecek yetkinlikte olmaları beklenmektedir.
3. Uygulama Safhası: Kursun pratik safhasında bir eserden seçilen kısım üzerinde uygulamalı tenkitli neşir çalışması yapılacaktır. Dolayısıyla katılımcıların yanlarında bir dizüstü bilgisayar bulundurmaları gerekmektedir.
4. Kurs Ücreti: Kurs için herhangi bir ücret talep edilmemektedir.
5. Konaklama ve Ulaşım: İSAM ulaşım ve konaklama desteği vermeyecek, katılımcılar kendi imkanları ile hareket edeceklerdir.
6. Öğle Yemeği: İSAM, kurs müddeti boyunca katılımcılara yemekhanesinde öğle yemeği ikram edecektir.
7. Kontenjan: Katılımcı sayısı 30 ile sınırlandırılmıştır.
8. Sonuçların Açıklanması: Başvuru sonuçları e-posta yoluyla bildirilecektir. Kursların içeriği, eğiticiler, detaylı ders programı, eğitim materyali vb. hususlara dair bilgiler, başvurusu kabul edilen ve programa katılmaya hak kazanan adaylara, bu formda beyan ettikleri e-posta adresi üzerinden ulaştırılacaktır. Bu yüzden başvuru formunda verilen iletişim bilgilerinin (telefon ve e-posta) doğru ve güncel şekliyle yazıldığına dikkat edilmelidir.
9. Sertifika: Seminerlere eksiksiz katılan ve uygulama safhasındaki yükümlülükleri yerine getiren katılımcılara "Osmanlı Türkçesi Tenkitli Neşir Kursu Katılım Sertifikası" verilecektir.
Kurs başvuru formu için tıklayınız.
Başvuru Formuna Eklenecek Belgeler:
1-Ayrıntılı Akademik CV (herkes için zorunlu)
2-Tenkitli neşir çalışmasından bir kısım (herkes için zorunlu)
3-Öğrenim durumunu gösterir belge (herkes için zorunlu )
4-Arapça, Farsça dil puanı belgesi (isteğe bağlı).
5-Türkçe dil puanı (yabancı uyruklular için)