Kareem Salama

Kareem Salama Mısırlı bir ailenin çocuğu, Oklahoma'da doğmuş. Kendisini de doğduğu şehre benzetiyor. Oklahoma, Amerika'nın doğal kozmopolit şehirlerinden biri. Kareem de ailesinin Mısırlı olmasının ve yakın arkadaşlarının Latin Amerikalı olmasının etkisiyle  birkaç kültürü temsil eden bir fert haline gelmiş. Ailesi inançları noktasında hassasiyet göstererek Kareem'e dini hassasiyet aşılamışlar.

 Konserlerine Kur'an Tilavetiyle Başlıyor

Müziğe öğrencilik hayatının hiçbir zamanında tam olarak vakit ayıramayan Kareem, çocukluğunda babasından dinlediği Kur'an tilavetinden etkilendiğini söylüyor ve ilk ritmik hissiyatını o günlere dayandırıyor. İşittiği her şeyi notaya dökme hissiyatına sahip Kareem, bu yeteneğini müzik öğretmeninin fark etmesi ve yönlendirmesiyle, dinlediği her türlü müziği çalmaya başlıyor küçük gitarıyla. Daha sonra Arap müziği ritimleriyle country müziğin birbirine çok yakın müzikler olduğunu düşünüyor ve okulda hocasına annesinin öğrettiği Arapça şarkıları county şarkılarmış gibi okuyor. Hatta Kur'an ayetlerini bile bestelemeye kalkıyor. Bunu fark eden babasının uyarısı üzerine bundan vazgeçiyor fakat bu olayı her zaman aklında bulundurması için tüm konserlerine Kısa Kur'an tilavetiyle başlıyor. 

 Amerikada Kovboy Şapkası Olmadan Konsere Çıkmıyor.

Hakan Albayrak kitaplarında bahsi geçen Turko pasaportlu gaucholar gibi kimya mühendisi ve hukukçu olmasına rağmen bu kimliklerini bir yana bırakıp kendini müziğe vermiş, konserlere kovboy şapkasıyla çıkıyor. Şimdiye kadar iki albüm yapmış “Benim Hayatım” ve “Büyük Barış” isimlerini taşıyan bu albümlerinde geçen “A land called paradise-cennet diye bir yer” parçası Türkiye'de de dinlenilen bir parça. 

 Bakalım sevecek misiniz?!