Bugün Kur'an okudun mu?

Hayatımızda bizi meşgul o kadar çok şey var ki kelamların en güzeli olan Allah'ın kelamı Kur'an-ı Kerim'i bir çoğumuz günde 1 sayfa kadar dahi okuyamıyor..

Bugün Kur'an okudun mu?

Kuran ı KerimDünyevileşen kaygılarımıza o kadar mahkum olduk ki artık ibadetlerimiz dahi sıradanlaşıyor, basit bir adet haline geliyor. Kötü bir zamanda yaşıyoruz ve yol göstericimiz Kur'an ayetlerinden o kadar uzağız ki bu kaygıların önüne geçemiyoruz. Okumamız durumunda da bu konuda istikrarlı olamıyoruz.

Toplumumuzda bir kısım insanımız hiç kitap okumuyor iken bir kısım insanımız da o kadar dünyevi kitaplara boğulmuş durumdaki kitapların en güzeli, kelamların en yücesi olan Kur'an-Kerim okumayı ihmal ediyor. Allah'ın ilk emri "oku" iken Müslümanlar olarak bu emre niye bu kadar uzak kaldığımızı sorgulamamız gerek. Kur'an'ı okumaya, anlamaya, ondan feyz almaya o kadar çok ihtiyacımız var ki uzun uzun yazsak dahi anlatamayız derdimizi.

Kur'an okumayı önemsemeli ama okumaya alışmamalı

Şahsi olarak dikkatimizi en çok çeken, merakımızın en yoğun olduğu konulara yönelik ayetleri okumak, araştırmak bir bilinç edinmemize bir vesile olacaktır. Allah'ın ayetlerinde bizlere neler söylemeye çalıştığına yoğunlaşmamız gerekir. Nitekim Allah, Kamer Suresi'nin 17. ayetinde "Andolsun biz, Kur’an’ı düşünüp öğüt almak için kolaylaştırdık. Var mı düşünüp öğüt alan?" diye buyuruyor. Kur'an'ı okurken Türkçe mealini de birlikte okumayı unutmayalım. Tefsir kitaplarını yanımızdan eksik etmeyelim. Evde, işyerinde, okulda; yurtta bir kardeşimizle, arkadaşımızla, akrabamızla çok etkilendiğimiz bir ayeti paylaşalım ve bununla birlikte ayet üzerinde düşünüp münazara edelim ki Kur'an okumak konusunda heyecanımız ve hevesimiz artsın.

Her gün en az bir sayfa Kur'an okuyalım!

Kur'an okumak için çok fazla değil ufak bir zaman ayırarak en azından günde 1 sayfacık da olsa güzel kitabımızdan okuyalım. Mealini ve tefsirini de yanında okumayı eksik etmeyelim.

Elbette Murat Menteş, İbrahim Tenekeci, Cahit Zarifoğlu okuyacağız. Bu güzel sanatçılar bizim değerlerimiz. Ancak bu değerleri okuyup da Kur'an'a vakit ayıramıyorsak sanırım kendimize yazık ediyoruz. Eğer Asım'ın Nesli, Büyük Doğu Nesli veya Diriliş Nesli'ne ulaşmak istiyorsak daha çok kutsal kitabımıza sarılmalıyız. Yaşamımızdaki her vakti Kur'an okumak için bir fırsat olarak görelim. Her mekânda okuyalım, okutturalım. Çocuklarımızı, gençlerimizi, büyüklerimizi Kur'an'sız bırakmayalım. Unutmayalım ki Müslümanın ilhamı ve hayat iksiri Allah'ın kelamında saklı. Okuyalım daha çok okuyalım ki daha çok Allah'a yaklaşalım. O'nun sevgisine layık konuma gelecek bireyler halini alalım.

Haydi kardeşler, ağabeyler, ablalar, amcalar, dedeler günde en az bir sayfa Kur'an-ı Kerim okuyalım. Bu konuda kendi aramızda küçük gruplar kuralım, giderek yayılalım!
"Allah Kur'an'ı hayatımızda merkez kılsın." Âmin.

Cengiz Yalçınkaya Heyecanla okuyor ve sizi de davet ediyor!

YORUM EKLE
YORUMLAR
kübra nur duran
kübra nur duran - 14 yıl Önce

"bilmek istiyorum" sloganıyla yola çıkarak her akşam yurdumuzdaki odamızda 1,5 saat ayırıp meal ve ilmihal okumaları yapmaya başladık. ve bu haber gülümsetti bizi.. "evet, bugün Kur'an okuduk!"

kübra nur duran ve şebnem asan izmit evim kız öğrenci yurdundan bildirdi :)

Esra Nur M.
Esra Nur M. - 14 yıl Önce

Ne güzel bir davet!
İcabet edelim ki, nehy-i ani'l münkerimiz olsun O Kitap...

Teşekkürler.

Melih Koşucu
Melih Koşucu - 14 yıl Önce

Bu haberden ötürü seni tebrik ediyorum Cengiz kardeşim. Dinin esasını önemsemeyen kof entellikle yürümüyor işler. İnsanın kalbi selameti için, Kur'anı okumak ve yaşamak çok önemli.

...
... - 14 yıl Önce

"Kur'an okumayı önemsemeli, ama okumaya alışmamalı" ben bu başlığın ne demek istediğini anlamadım. meal mi kastediliyor burada? niye alışmayacakmışız Kur'an-ı Kerim okumaya?

fkgk
fkgk - 14 yıl Önce

çünkü alışınca sadece okuyup geçiyoruz.okuyup ,anlamaya çalışarak ve hayatımıza tatbik ederek ayetlerin indiği andaki olaylarla,şu an vuku bulan olaylara indirgemek yada karşılaştırmak müthiş güzel oluyor.yani hen anımızı kuranla yaşamak .tabi tek başımıza herzaman mümkün olmayabilir.tefsir ve meal derslerini daim bir ustayla takiple mümkündür,sonra tadını alınca bırakmak imkansız.

fatih
fatih - 14 yıl Önce

soru işaretine katılıyorum, neden alışmamalı? buraya bi açıklık lütfen sayın yazar.

Taha Görgen
Taha Görgen - 14 yıl Önce

Meal kastediliyor gibi gözüküyor.Sadece okumakla yetinilmez bunu hayata geçirmek lazım.Bence bu kastedilmiş.

zehra
zehra - 14 yıl Önce

"kuran okumayı önemsemeli ama alışmamalı" başlığını anlamadım diye yazan arkadaşım benim anladığım şu; kuran ın hayatımızda büyük önemi var ışık tutan rehberimiz onu okumayı herzaman için önemsemeliyiz ancak alışkanlık haline getirdiğimiz için değil, yani sırf adet olsun diye düşünmeden huşu duymadan edebine riayet etmeden her gün okuyanımız var böyle okumaktansa önemseyerek düşünerek edebine riayet ederek okumamız gerektiği vurgulanmak istenilmiş sanırım.