GENÇ BİRİKİM dergisi, 25'inci yayın yılına girdiği Şubat 2026 sayısı ile yayın hayatını sürdürüyor. Toplamda 284'üncü sayıya ulaşan dergi, bu ayki içeriğinde bölgesel politikalar ve dini kavramlar üzerine hazırlanan dosyaları ön plana çıkarıyor. Araştırmacı yazar Ali Kaçar, derginin yeni sayısında kaleme aldığı yazıda küresel güçlerin bölge üzerindeki stratejilerini ele alıyor.
ABD'NİN BÖLGESEL POLİTİKALARI ANALİZ EDİLDİ
Araştırmacı yazar Ali Kaçar, dergide yer alan "ABD’ye Güvenmenin Bedelini Sadece PKK/SDG Ödemiyor" başlıklı makalesinde, emperyal güçlerin bölgedeki faaliyetlerine dair tespitlerini paylaşıyor. Makalede, dış güçlerin müdahalelerinin sonuçları tarihi veriler ışığında aktarılıyor.
ŞEHADET VE RAMAZAN DOSYASI
Dergide bu ayın ana temaları "Şehadet ve Şehitlik – Ramazan’la Yeniden Dirilmek" başlıkları altında toplandı. Hazırlanan dosya kapsamında birçok yazar farklı açılardan konuyu işledi. Emrah Doğru, "Herkes Şehit Olur mu?"; Erdal Tuğrul, "İbadet ve Eğitim"; Fatih Pala, "Şehadet Bir Tanım, En Titrek ve En Kaynar Yanım"; Dr. Hüseyin Durmaz, "Şehadet: Bir Müminin Ulaşabileceği En Büyük Mertebelerden Biri" başlıklı metinleri kaleme aldı.
Aynı dosya içerisinde Kemal Ünlütaş, "Şehadeti Konuşmak mı Yaşamak mı?"; Rüstem Ayılmazdır, "Şehadet Vagonu Ramazan"; Rüveyde Bera Pala, "Dinin Yüceliğine Şahit Olmak" ve Taşkın Önel ise "Ramazan'ı Kaybetmek" başlıklı yazılarıyla yer buldu.
TARİHİ VE TOPLUMSAL MAKALELER
Dergide güncel dosyaların yanı sıra tarihi ve psikolojik içerikli yazılara da yer verildi. Ahmet Zeki İzgöer, Sultan II. Abdülhamid'in dini duyarlılığını anlatan "Sultan II. Abdülhamid'in Dinî Duyarlılığına Önemli Bir Örnek: İslâmiyet Aleyhinde Paris'te Sahnelenecek 'Muhammed' Adlı Piyesi Yasaklattırması" başlıklı bir çalışma sundu.
Ayrıca dergi içeriğinde şu başlıklar öne çıktı:
-
Cefai Demirel: "Ankebut Suresi ve Yuva"
-
İmren Şahin Büyüköz: "Zan: Psikolojik ve Toplumsal Yangın"
-
Yılmaz Alan: "Davanın Önemi ve Dava Adamının Özellikleri"
Dr. İsmail Ceylan'ın çevirisini yaptığı "ICE'ın Amerika'da Yaptıkları, Bir Filistinli Olarak Bana Tanıdık Geliyor" başlıklı metin de derginin 284'üncü sayısında okuyucuya sunulan içerikler arasında bulunuyor.






