Yedi İklim dergisi, Temmuz 2014 tarihli 292. sayısı Ramazan ayını yaşadığımız bu günlerde “Şehrin İbadet Hali” yazısı ile modern şehirler üzerinden bir modern insan sorgulaması yapıyor. İnsanların dışında şehirlerin ve mekânların da ruhu olduğunu ve bu ruhun insanın hayatına nasıl etki ettiğini söyleyerek okuyucuyu selamlıyor.

Hasan Aycın ve Raziye Yıldız çizimleri, Mustafa Cemil Efe de Hüsn-i Hattı ile Yedi İklim dergisini zenginleştiriyor.

Dergi bu ay şiirdeki yoğunluğuyla dikkat çekiyor. Cevdet Karal, Seyfettin Ünlü, Mehmet Aycı, Özcan Ünlü, Suavi Kemal Yazgıç, Gökhan Serter, Ahmet Cora, Mustafa Uçurum, Muhammed Cemal Ünal, Raşit Ulaş, Serkan Doğan, Metin Tonbul, Berat Bıyıklı, Cihat Taşan, Sümeyye Şeker, Erdem Arslan, Bahadır Dadak, Fatih Kınalı, Melike Kılıç, Cemil Tunç bu sayının şairleri...

Çeviri şiire her zaman büyük önem veren Yedi İklim bu ay da önemli miktarda çeviri şiir yayınlıyor. Ebû Talib b. Abdulmuttalib / Kaside-i Şib'iye Divandan XIV ,Veysel Akdoğan’ın çevirisiyle devam ederken; İon Minulescu / Gidene /Türkçesi: Teodora Doni, Charlotte Bronte / Hayat / Türkçesi: Ahmet Cora , Sohrâb-i Sipihrî /Zehir Şarkısı / Türkçesi: İsmail Söylemez, Srinivas Rayaprol / Humma Kurbanı Bir Adam / Efsane / Türkçesi: Serkan Doğan; bu ay yer alan şair ve şiirler.

Bu sayıda, Ali Haydar Haksal “Orta Çağ Karanlığından Batı Gizemciliğine” isimli yazı dizisinin ilk bölümünde, Umberto Eco’nun Gülün Adı romanı üzerinden Batı medeniyetinin ortaçağdaki zihin yapısını anlatıyor.

Ayrıca, Selvigül Kandoğmuş Şahin “Doğunun ve Batının Hüzün Durağı Endülüs -I-” isimli gezi yazısı ile bir İslâm şehri olan Endülüs’te, Endülüs hakkında verdiği hem güncel hem tarihi bilgilerle okuyucuyu bir yolculuğa çıkarıyor.

Bülent Ata uzun bir aradan sonra “Gökyüzünde Yalnız Gezen Yıldızlar” isimli öyküsüyle Yedi İklim dergisinde yer alıyor.