İsmini daha çok Geçmiş Zaman Süvarileri isimli şiir kitabıyla duyduğumuz, bildiğimiz ve sevdiğimiz Ömer Erinç’in (Duran Boz) yeni bir kitap çalışması içerisinde olduğunu duyduk.
Ömer Erinç’in bir de deneme kitabı var: Seferi Yazılar. Hem şiir hem de deneme kitabı Hece Yayınlarından çıkan Ömer Erinç kültürel faaliyetler (sempozyum, panel) içinde gayet aktif.
Sadece Kahramanmaraş’takilerde değil yurtiçi ve yurtdışı çeşitli kültürel etkinliklerin bazılarında organizatör, bazılarında ise katılımcı olarak bulunmuş.
Bu faaliyetlerin sonucunda ise birçok kitabın yayımlanmasını sağlamış.
Hem organizatör hem editör
Ömer Erinç’in editörlüğü dillere destandır. Bu konuda titizliği, çalışkanlığı, tavizsizliği ve disipliniyle örnek bir şahsiyettir. Editörlüğünü yaptığı kitapların tashihinden dizaynına kadar bütün işlerini neredeyse tek başına kotarır. Organizasyonunu yaptığı sempozyum veya panellerin programlarını hazırlamaktan, davet edilen konuşmacıların uçak biletlerine kadar hepsiyle bire bir ilgilenir. Yıllardır Kahramanmaraş’ın kültürel ortamına unutulmaz ve zengin katkılarda bulunmuştur.
Ömer Erinç’in editörlüğünü yaptığı birkaç çalışma: Kitaba Çağrı, Çok Sesli Bir Yazar: Rasim Özdenören, Düşünen Kalem: Nuri Pakdil, Kahramanmaraş’ta Öykü Günleri, Yazarların Şehri Kahramanmaraş… Yakın zamanda Kahramanmaraş Belediyesi tarafından yayımlanan Maraş Türküleri kitabını da bu listeye ekleyelim.
Yeni kitabın içeriği
Ömer Erinç’in haberini sıcak sıcak vermek istediğimiz asıl çalışması, Kitaba Çağrı’nın bir nevi devamı niteliğinde. Bu kitap, elliye yakın yazarın (tam sayı belli değil), kendi kalemlerinden okuma serüvenlerini bir araya getirecek. Yazarlar ilk ne zaman, hangi kitapları okumaya başladılar; hangi kitap ve yazarlardan çok etkilendiler… Dolayısıyla ortaya kalem erbabı elliye yakın kişinin okuma serüveninden gençlere ve kitap âşıklarına güzel bir kılavuz çıkacak gibi.
Merak ve heyecanla bekliyoruz. En kısa sürede bitmesi ve yayımlanması dileğiyle.
Ömer Yalçınova haber verdi