Selma es-Suphi, hat sanatının her biri ayrı incelik gerektiren yazım usûllerini Tunus’da geleceğe taşıyan sayılı hattatlardan biri. Parmakların ince işçiliği ile ortaya çıkan hat sanatını, doğuştan rahatsız olan iki eliyle icra eden Selma, Tunus’un büyük hattatlarından Muhtar Ali’den henüz 17 yaşındayken ders almaya başlamış. Hat sanatının farklı tavırlarını öğrenerek, ders vermeye hak kazandığını gösteren beş ayrı icazet belgesi aldı. 2010 yılı mağrip ülkeleri hüsn-ü hat yarışması 1.'si olan Selma es-Suphi’nin hedefi, Türkiye’deki Türk hattatlardan da icazet almak.
Hat sanatıyla çok küçük yaşlardan beri iç içe olduğunu söyleyen Selma şunları söylüyor: "Tunus’da büyük hattatların ders verdiği bir okulda hatta başladım. Benim durumumu gören hattatlar, bana özel ilgi gösterdiler. Hat sanatını öğrenmemde onların çok büyük desteği var. Orada ve daha sonra ders aldığım birçok farklı hocalarımdan hat sanatının çeşitli tavırlarını öğrendim. Tunuslu hocaların dışında, Iraklı hocalarla da meşk ettim. Neredeyse her İslâm ülkesinin kendisine has yazı stili vardır. Bu, Tunus için de geçerli. Tunus'da hat geleneğini ihyâ eden kişi olmak istiyorum ve en yakın zamanda Türk hat sanatı üstadlarından da ders almak istiyorum."
Selma es-Suphi hat sanatının yanısıra, hat levhalarını süsleyen tezhip sanatıyla da ilgileniyor. Maddi imkânsızlıklar dolayısıyla lise eğitimi alamayan Selma Suphi, Tunus’ta açılan el sanatları eğitimi merkezinde hat dersleri de veriyor.
Yusuf Sami Kamadan bildirdi