1980 yılının 5 Temmuz'unda İstanbul Fatih'te şehit edilen öğretmen, yazar ve dava adamı Sedat Yenigün dostları, arkadaşları ve öğrencilerinin katıldığı bir dua meclisinde mezarı başında anıldı.
İstanbul Silivrikapı Mezarlığındaki kabrinde hatim duasından sonra hatıraların nakledildiği kısa konuşmalar yapıldı.
Sedat Yenigün Kimdir?
1950 Erzincan doğumlu. İlköğrenimini Erzincan'da, orta öğrenimini İstanbul'da Ahmet Rasim Ortaokulu'nda ve Vefa Lisesi'nde yaptı. Daha sonra İ.Ü. Edebiyat Fakültesi Türkoloji Bölümü'ne girdi ve buradan mezun oldu (1974).
Vefa Lisesi'nde son sınıfta iken, liseli gençlere hitaben ku¬rulan MTTB (Millî Türk Talebe Birliği) Orta Öğrenim Komitesi’nde İdare Heyetinde bulundu. MTTB'ye 1970'de atılan bomba ile şehid düşen Mustafa Bilgi'den sonra Orta Öğrenim Komitesi Başkanlığını yürüttü. Üniversite hayatının ilk yıllarında MTTB Kültür Müdürlüğü ve arkasından Basın Yayın Müdürlüğü yaptı. Daha sonra MTTB Genel Yönetim Kurulu üyeliğine getirildi. Bu görevleri sırasında yapılan açıkoturum, konferans ve seminerler ile ciddî sayılabilecek bir kültür havası meydana geldi; o güne kadar sürekli bir yayını olmayan teşkilâta MTTB Bülteni adıyla periyodik bir yayın organı kazandırdı ve uzun bir süre ara verilen Millî Gençlik dergisinin yeniden yayınlanmasında büyük katkıları oldu. Bu dergide hem başyazarlık hem de yazı kurulu üyeliği yaparak birçok inceleme, araştırma, röportaj ve denemeleri yayınlandı.
İ.Ü. Edebiyat Fakültesi mezuniyetinden bir yıl sonra Darüşşafaka Lisesi'nde “Hitabet” öğretmenliğine başladı. Kısa bir süre sonra da İhsan Mermerci Lisesi Edebiyat öğretmenliğine getirildi. Şehadetine kadar burada öğretmenlik ve idarecilik yaptı.
Öğretmenliği süresince, zaman zaman veya devamlı olarak birçok günlük, haftalık ve aylık yayın organında Mehmed Mengüç Yenigün müstear ismiyle yazıları yayınlandı. Bunlar Milli Gazete, Millî Gençlik, Hareket, Düşünce, Sur, Çatı, Sebil, Tevhid, Hicret ve İslâmî Hareket'ti. Sedat Yenigün'ün yayınlanan en son yazısı "Gel Ey Zulüm, Zulmün Ta Kendisi" başlığıyla İslâmî Hareket mecmuasında yer aldı.
1978'de kurulan İlim ve Kültür Ocağı (İKO)'nun teşekkülünde istişarî ve fikrî emeği bulunan Sedat Yenigün, bu teşkilatın fikrî yönlendiricisi olan İslâmî Hareket dergisinin yayınlanmasında da yer aldı ve kıymetli yazıları, inceleme ve araştırmaları ile derginin politikasında belirleyici bir fonksiyona sahip oldu.
Çok sayıda insanın yetişmesine katkıda bulunan Sedat Yenigün 5 Temmuz 1980 tarihinde İstanbul Fatih'te hain ellerin sıktığı kurşunlarla şehid düştü. Sedat Yenigün, evli ve iki çocuk babasıydı.