Anadolu coğrafyasında güzel insanların sayısı bildiğimizden çok daha fazla. Ellerini taşın altına koyan, insanlığın iyiye, güzele, doğruya yönelmesi için, erdemli bir dünya kurulsun diye bütün zamanını güzel işlere ayıran güzel insanlar. Bir anlamda bu coğrafyanın bilinmeyen kahramanları. Sevda, dava, mücadele gibi kavramların sürekli diri olmasına vesile olan insanlar. Kimisi şiirleri ile besliyor toplumu, kimisi makaleleri ile. Öğrenciler ile ilgileniyor kimisi, hayata ve ahirete hazırlıyor gençleri. Kimisi konferanstan konferansa koşarken kimisi bir derneğin bütün yükünü omuzlayarak yürüyor hayatın orta yerinde.
Neşredilmiş 12 kitabı var Hanifi Tosun’un
Gençliğinin ilk yıllarında tanışmış güzel Müslümanlar ile. Sonra medrese yılları başlamış. Ardından Mısır Ezher Üniversitesi yılları. Ardından Anadolu’da davet çalışmaları yılları. Başörtüsü eylemlerinden dolayı arandığı süreç, cezaevi günleri ve İstanbul günleri. İlk zamanlar ticaret yaparken daha sonraları yayıncılık işine başlanan günler. Bu güzel insanın adı Hanifi Tosun. An itibari ile Çıra Yayınları genel yayın yönetmeni, Özgün İrade dergisi yayın koordinatörü ve Anadolu Öğrenci Birliği genel koordinatörü…
Neşredilmiş 12 kitabı var Hanifi Tosun’un. Şu an yayına hazır olan kitabı ise Gençlik ve Namaz adlı bir çalışma. Kitaplarında toplumdaki sorunları ele alıp Müslüman bakış açısı ile çözüm ve öneriler sunuyor. Kitaplarında kullandığı dil yalın ve günlük konuşma dili. Her seviyeden insanın okuduğunda istifade edebileceği kitaplar.
Umre ile ilgili olarak izlenim ve tavsiyelerini imrenerek dinledim
Kısa bir zaman önce umreye giden Hanifi Hoca, ayağının tozu ile Adıyaman’a misafirimiz olarak teşrif ettiler ailecek. Geldiği gün sabahtan akşam saatlerine kadar ümmetin durumu, cemaat ve derneklerin durumu, Anadolu’daki gelişmeler ve İstanbul Müslümanlarının durumu hakkında muhabbet ettik. Akşam olduğunda Adıyaman’da faaliyet gösteren Gül-Der’e gittik. Üniversitelerdeki Müslüman gençler ve ümmetin vahdeti üzerine sohbetler ettik.
Umre ile ilgili olarak izlenim ve tavsiyelerini imrenerek dinledim şahsen. Umre ve Haccın Müslümanlar için bir eğitim alanı olduğu üzerinde durduk. Atalet ve pasiflikten kurtulmanın en güzel yolunun Hac veya Umre olduğu üzerinde durduk. Kabe’nin sadeliği üzerinde muhabbet ettik. Bu manevi yolculuğa giderken birlikte gidilen insanların önemi üzerinde durduk. Hanifi Hoca ile birlikte Ramazan Kayan Hoca’yı andık. Ramazan Hoca’nın dizlerinden rahatsız olduğunu öğrendim. Bu vesile ile Ramazan Hoca’ya şifa verici olan Allah’tan şifalar diliyorum.
İnsandaki umudu diğer insanların durumları inşa eder
İnsan, insanın umududur. İnsandaki umudu diğer insanların durumları inşa eder. Bugün Müslümanların, kendi çağlarında yaşayan, örneklik teşkil edecek, umutları ayakta tutacak güzel insanlara ihtiyacı vardır. Müslümanlara umut olacak Müslümanların artması için çaba sarf eden insanların ümmete tanıtılması gerekir düşüncesi ile Hanifi Hoca’yı tanıtmaya çalıştık. Bu yazıyı okuyan her Müslümanın diğer Müslümanlara umut olması umudu ve duası ile…
İstanbul’da ikamet eden veya yolu İstanbul’a düşen arkadaşların rahatlıkla yanına gidip çay içip muhabbet edebilecekleri bir insandır Hanifi Tosun. Nerde buluruz Hanifi Tosun’u derseniz, Çıra Yayınları’ndaki bürosunda bulabilirsiniz kendisini…
Ferhat Özbadem yazdı
Öncelikle yazanın ellerine sağlık. Sonra, yazılanı hürmet ile anarım. Gerçekten günümüz dünyasının her problemine islami nazarla bakmayı başaran ve buna dönük çözümler üretebilen kendi alanında yetkin bir kalem, önemli bir şahsiyet. Onunla her zaman gurur duydum. Yine duyuyorum. OKumadan anlaşılamayacak zahid bir kişilik.. Lütfen zahirle yetinmeyin ve batın alemindeki yazarı keşfetmeye çalışın. İyi bir yazar, mümtaz bir kişilik, önemli bir şahsiyet..Selam ve dua ile..