Süleyman Hilmi Tunahan, KabriBir Kuran Aşığıydı

İnancına, tarihine, diline, kültürüne karşı başlatılmış olan savaşa Müslümanların ancak Kuran'a sarılarak direnebileceğini düşünen bir güzel insandı o. Mayası İslam’la ve Kuran'la yoğrulan bir milletin özünden koparılma sürecine boyun eğmeyen bir dava eriydi. Medreselerin kapısına kilit vurulduğu, Allah(c.c.) demenin bile yasak olduğu, ezanı Muhammedi'nin aslından okunamadığı, Anadolu'nun kimi köylerinde cenaze namazı kıldıracak bir hocanın bile bulunamadığı o sancılı günlerde tek başına bir medrese olan, yüzlerce talebe yetiştiren bir alimdi, tam anlamıyla bir Kuran hadimiydi.

 

Süleyman Hilmi Tunahan, Elif BaEserleri vardı

Dönemin baskıcı idaresi tarafından sürekli takip edilmesine, defalarca gözaltına alınmasına rağmen ''Bu dünyanın cefasından sefasına sıra gelmez.'' diyerek Kuran öğretmeye devam etti. Müslümanların Kuran'ı lafzından kolayca ve kısa sürede öğrenebilmeleri için yepyeni bir usulle Elif Ba hazırladı. Ayrıca Fazilet Neşriyat'ın yayınladığı ilmihali de o yazdı.Arkasından bıraktığı eserlerin bu kadar olması onun bir ömür boyu verdiği mücadelesini özetliyor bizlere. Peygamber Efendimizin ''Sizin en hayırlınız Kuran'ı öğrenen ve öğreteninizdir'' hadisi şerifine ziyadesiyle layık bir hayatı yani.
 

 

Süleyman Hilmi TunahanBüyük Doğu'yu Desteklerdi

Süleyman Hilmi Tunahan Hazretleri, Necip Fazıl'ın çıkarttığı Büyük Doğu, Osman Yüksel Serdengeçti'nin çıkardığı Serdengeçti dergileri gibi dönemin Müslümanlarının sesi olan yayın organlarına dolaylı yollardan maddi destek de sağlamıştı. Talebelerine bu dergileri takip etmelerini tavsiye ederdi. Sadece Türkiye'li Müslümanların değil bütün dünya Müslümanlarının sorunlarına duyarlıydı. 
1956 yılında Cezayirli Müslümanların Fransız işgaline karşı kıyamlarına Sultanahmet Camii'nin kürsüsünden dua ederek destek vermişti. Bu vaazından dolayı gözaltına alınmıştı.
 
16 Eylül 1959'da ahirete irtihal eden Süleyman Hilmi Tunahan'ı yokluğunun 50.yılında rahmetle anıyoruz.


 
Ahmet Tek, rahmetle andı