Kudüs ve Civarındaki Osmanlı Mirasını Koruma ve Yaşatma Derneği "Mirasımız Tehlikede" toplantısını İstanbul'da gerçekleştirdi. 2008'de Osmanlı'nın Kudüs'teki tarihi, manevi ve kültürel değerlerine sahip çıkmak ve Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'yı korumak için kurulan derneğin toplantısına çok sayıda davetli katıldı.
Mirasımız Derneği genel başkanı Muhammed Demirci faaliyetlerini şu sözlerle anlattı: “Mirasımız Derneği çalışmalarıyla Türkiye içerisinde halkımızı, milletimizi Kudüs konusunda şuurlandırmaya çalışmaktadır. Aynı zamanda Mescid-i Aksa'yı, Kudüs'ü muhafaza etmek için Kudüs'te ve Mescid-i Aksa'da faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Tek yürekle, tek kalple İsrail işgaline karşı duracağız. Mescid-i Aksa bizim, Mescid-i Aksa Müslümanların. Mescid-i Aksa bölünmeyecek ve bölünmesine de müsaade etmeyeceğiz.”
Sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcilerinin yer aldığı toplantıda; 1948 İslami Hareket ikinci başkanı Şeyh Kemal Hatip de bir konuşma yaptı. Hatip şu ifadeleri kullandı: “Kudüs, sadece Filistinliler, Araplar için değil, tüm Müslümanlar için önemli. Osmanlı döneminde Kudüs, 400 yıl İstanbul'dan yönetildi. Eskiden olduğu gibi bugün de Müslüman Birliği olmalı. Yapılan protestolar, yükselen sesler İsrail'i korkutuyor ve yaşananlar sadece 13 bin Filistinlinin değil, tüm İslam âleminin kalbini yaralıyor.
Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam eden programda Mescid-i Aksa müezzini Firaz Kazaz, ikindi ezanını okudu. Mescid-i Aksa'yı yitirme kaygısını konu alan kısa filmin gösterildiği programda İstanbul Mehter Takımı da sahne aldı. Yapılan çekilişle 15 kişinin Kudüs ziyaretine hak kazandığı program Grup Yürüyüş'ün ezgileriyle son buldu.
Ayşe Gülgün Sonuşen haber verdi