Cahit Zarifoğlu’nun tüm eserlerini Beyan Yayınları okuyucularla buluşturmaya devam ediyor. En son Zarifoğlu’nun “Mavera” ve “Kadın ve Aile” dergisine gelen ürünlere verdiği cevapları “Okuyucularla” ismiyle kitaplaştıran Beyan Yayınları şimdi de Cahit Zarifoğlu’nun mektuplarını kitaplaştırıyor.
Aynı zamanda Mavera Dergisi şairlerinden de olan Mustafa Özçelik’in böyle bir çalışmanın altına girmesi bir okul görevi görmüş olan Mavera Dergisi’nin eğitimine devam ediyor olduğunu da gösteriyor. Kendisinden bilgi aldığımda böyle bir çalışmanın güçlüğüne değinen Özçelik bu konuda katkısı olabileceklerden yardım istiyor. Bu sebeple Mustafa Özçelik’in iletişim adresini de veriyorum: [email protected]
Kitabın ismi ne olacak?
Zarifoğlu’nun mektupları kitaplaştırıldığında “Mektuplar” başlığını taşıması yüksek ihtimal. Ama yine de Özçelik kitaba istişare ile bir ismin konulacağını söylüyor.
Zarifoğlu kimlerle mektuplaşmış?
Zarifoğlu’nun özel mektuplarının bulunması muhtemel iki grup var. Birincisi dostları, büyükleri, akrabaları… İkincisi ise bazı okuyucuları… Asım Gültekin'in Mustafa Ruhi Şirin'den aktardığına göre Zarifoğlu 4 binden fazla mektup yazmış.
Bunlar arasında kimbilir kimler var kimler?!! Merakla bekliyoruz.
Zarifoğlu'nun 1961 yılında Maraş Valisi Orhan Akbay'a yazdığı mektubun 9. sayfası
Külliyat tamamlanıyor…
2009’un sonunda Zarifoğlu’nun okuyuculara dergilerden veridiği cevapları “Okuyucularla” ismiyle yayınlayan Beyan Yayınları Cahit Zarifoğlu eserleri içerisinde eksik bırakmamak konusunda kararlı. Bu konudaki titizliği bakımından Ali Kemal Temizer Beye teşekkür ediyor, Mustafa Özçelik’e de kolaylıklar diliyoruz.
Abdüssamed Bilgili postacınız oldu
Zarifoğlu galerisi için tıklayın.
benim dünya bizim'deki ilk haberime konu olan zarifoğlu'nun stefan andres'in 'biz bir ütopyayız' çevirisini de yayınlayıversin beyan yayınları. rilke üzerine tez çalışmasını da. yoksa külliyat eksik kalır. haber burada;
http://www.dunyabizim.com/news_detail.php?id=671