Çoklukta rahmet var mı?
Türkiye 90’lı yıllarla beraber yükselişe geçen radyo istasyonlarının çöplüğüne dönmüştü. Son iki üç yıldır sayıca azalmaya başladı şükür ki radyo çılgınlığı! Eline mikrofonu alan, kulağına kulaklığı takan “âlemin kralı ile birliktesiniz” tiradıyla, “evet gönül dostları” bayatlığıyla yayın yaptığı zannıyla kırdı geçirdi ortalığı. Böylelikle çoklukta rahmet olmadığını bir kez daha müşahede etmiş olduyduk millet olarak.
Şimdilerde, uydu üzerinden -aynı zihniyetin, oluşturduğu yayın kirliliği yaşanıyor. Tabii ki bu kirlilik içinde temiz yayın ilkesiyle kaliteli programları öne çıkan kanallar ve radyolar var.
Müziğe doyacaksınız
İşte TRT Nağme, o iyi işlerden birisi… TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin isabetli tercihi ile sadece klasik Türk müziği/musikisi yayınlayan bir radyo kanalı olarak kuruldu TRT Nağme.
6 Mayıs 2009’da yayınına başlayan TRT Nağme, şimdilik FM vericilerinden Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya ve Mersin’de dinlenebiliyor. Uydu yayını ile Türkiye’nin her yerinden rahatlıkla dinlenebiliyor tabi. TRT Nağme zengin TRT repertuvarını, seçkin yorumcuları/icracıları Türk Sanat Müziği severlerle buluşuyor.
İnternet aracılığıyla dünyanın dört bir yanında
İnternet üzerinden de bütün dünyada da dinlenebilen TRT Nağme yayınlarında 24 saat kesintisiz Türk Sanat Müziği’ne yer veriliyor. TRT arşivinden seçme eserler ve yeni kayıtlar TRT kalitesiyle TRT Nağme’de sunuluyor.
TRT Nağme; ayrıca eski konser kayıtlarına da yer veriyor. Ahmet Özhan’ın eski bir konser kaydını dinleme imkânı bulabilirsiniz.
Gürültülü “cıstak cıstak” müziğinden sıkılmışsanız, Yahya Kemal’in ifadesiyle, bizim öz musikimizi buradan dinleyebilir, gönlünüze huzur içirebilirsiniz. Bekir Sıtkı Sezgin’in naif sesiyle “ahu gözüne, şirin sözüne” diyerek seslendirdiği şarkıya eşlik edebilirsiniz.
TRT Nağme’ye ulaşmak için tıklayın
Yılmaz Yılmaz dinledi, dinlediğini dillendirdi
ve dahi tebrikler.
TRT böyle bir yönetimi özlemle bekler dururdu.
Yıllarca babalarının çiftliği yaklaşımıyla yönetilen, yol geçen hanına çevrilmiş, norm kadro deposu olarak görülen bu güzide kuruma gerçek yöneticiler atanınca işler nede güzel değişebiliyormuş demek ki ..
Tebrikler sayın İbrahim ŞAHİN
Sizi heyecanla takip ediyoruz.