Dipnotları bile okuyan okurlarımız var!

12. yılında Vuslat dergisi yazı işlerinden Ziya Gündüz ile dergiyi konuştuk.

Dipnotları bile okuyan okurlarımız var!

 

Vuslat dergisi 12. yılına ulaşmış güzel bir dergi. Derginin yazı işlerinden Ziya Gündüz'e kısa sorular sorduk. Bizi kırmadı, sorularımızı cevapladı, çaya da davet etti. Biz sizi de çaya davet ettirmiş olduk, fena etmemişizdir inşallah.

Vuslat dergisi nasıl hazırlanıyor?

Her ayın başında, öncelikle yazarlarımızı arıyoruz. Dosya konusunu ve başlıklarını kendilerine iletiyoruz. Ayın 15’i ve 20’si arasında istediğimiz yazılar elimize ulaşıyor. 20’si ve 25’i arasında tashih ve grafikerliği yapılıyor. Üç gün matbaa işi sürüyor. Ayın birinde dergi -bir teknik hata olmazsa- okuyucunun elinde oluyor. Yani dergi beş aşamadan geçtikten sonra okurun eline ulaşmış oluyor.

Kimlerin emekleri geçiyor?Ziya Gündüz, Vuslat dergisi

Vuslat Dergisi, bu konunun gönüllüleri olarak bir yayın ekibi tarafından yardımlaşarak yayıma hazırlanıyor. Yazarlardan gelen veya istenen yazılar, derginin yayın ilkelerine uygun olarak değerlendirilip yayınlanıyor.

En yorucu tarafı neresi derginin?

Bana göre derginin en yorucu tarafı, derginin sağlıklı bir şekilde okura ulaştırılmamasıdır. Bu durum hakikaten insanı yoruyor ve yıpratıyor.

Okuyucuların tepkileri oluyor mu?

Vuslat dergisi okurları bu konuda çok hassaslar. Olumlu veya olumsuz tepkiler alıyoruz. Makalelerin dipnotlarına dahi itiraz eden okurlarımız var. Ayrıca, dergiyle ilgili her konuda okuyucularımızla bilgi alış verişi yapmaktayız.

Olumlu hatta sizi duygulandıran tepkiler aldığınız oluyor mu hiç?

Evet oluyor. Örnek vermek gerekirse, geçen gün bir hanım okurumuz aradı; “Ben Vuslat Dergisi ile neden bu kadar geç tanıştım” diyerek üzüntüsünü dile getirdi. Derginin misyonundan dolayı bize teşekkürlerini iletti. Buna benzer tepkiler almaktayız.

Yaklaşık kaç okuru var derginin?

3000 okurumuz var.

Ziya Gündüz, Vuslat dergisiEn çok hangi dosyalarınız ilgi gördü?

“İslami Hayatın İnşasında Ehl-i Sünnet” isimli dosyamız okur tarafından çok ilgi gördü. Hatta dosyanın 2. baskısı kitap olarak yeniden yayınlandı ve 15 günde tükendi. Ayrıca şu dosya konularının da ilgi gördüğünü söyleyebilirim: “Diyalog Mu Davet Mi”, “Ehl-i Beyti Sevmek Peygamberi Sevmektir”, “Batının Sömürü Ajanları Misyonerler”, “Müslümanların Modernite İle İmtihanı”.

Şu an hangi dosyaya çalışıyorsunuz?

Temmuz sayımız, Allah nasip ederse “İnsan ve Genetik” olacaktır. (Aynı dosya içinde kürtaj konusuna da yer vereceğiz.)

Derginize ziyaretinize gelenler çayınızı da içebiliyor mu, yoksa “nerden geldin kardeşim mi” diyorsunuz?

Çok güzel bir soru :) Gelen misafirlerimize ikramda bulunmak, kendileriyle tanışıp onlara sevgi göstermek bizim için mutluluk vesilesidir. Biz ümmet şuurunun bilinciyle hareket ediyoruz.

Dergiyi bulmak isteyen nerelerde aramalı? Nerelerde satılır Vuslat?

Dergimizi ulaşmak isteyen okuyucularımızın İstanbul’da İnkılâp Kitapevi, Özgün Yayıncılık, Madve Yayınları, Akabe Vakfı Kitapevi’nde bulmaları mümkündür. Anadolu’da ise, tescilliklerimizde ve kitapyurdu.com aracılığıyla temin edebilirler. Ayrıca okurlarımıza bir telefon kadar yakın olduğumuzu söyleyebiliriz.

 

Üsame Varol sordu

YORUM EKLE