Kuratörlüğünü Ömer Faruk Şerifoğlu’nun yaptığı sergi; 23 Nisan 1920’de açılan TBMM’nin 1’inci Dönem Burdur Mebusu ve İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy’un çok fazla bilinmeyen mebus kişiliği ile şiirleri, Millî Mücadele’deki rolü, ailesi, entelektüel çevresi ve yaşamına ışık tutacak. Çok sayıda uzman ve tarihçinin katkısıyla hazırlanan bu özel sergide, Mehmet Akif Ersoy’un ilk kez sergilenen resimleri de yer alacak. “Mebus ve Şair: Mehmet Akif Ersoy” sergisi, 16 Mayıs 2021 tarihine kadar Kazlıçeşme Sanat’ta görülebilecek.
“Mebus ve Şair: Mehmet Akif Ersoy Sergisi”nin açılışı; TBMM Başkanı Sayın Prof. Dr. Mustafa Şentop, Zeytinburnu Belediye Başkanı Sayın Ömer Arısoy, Mehmet Akif Ersoy’un ailesi, onunla ilgili çalışmalar yapan uzmanlar ve kültür - sanat dünyamızdan seçkin isimlerin katılımlarıyla 13 Mart 2021 Cumartesi günü Kazlıçeşme Sanat’ta gerçekleştirilecektir.
Katılımın davetlilerle sınırlı olacağı bu özel etkinlikte siz değerli basın mensuplarını da aramızda görmekten mutluluk duyarız.
Tarih: 13 Mart 2021 Cumartesi
Yer: Kazlıçeşme Sanat
Saat: 13.00