Kültür-Sanatta Bugün

Türk müziğinde ilk solo konsere imza atan sanatçı: Münir Nurettin Selçuk
Müzik kariyeri boyunca Türk müziğine farklı bir üslup getiren ve 100'den fazla besteye imza atan sanatçı, vefatının 39. yılında anılıyor.

İstanbul tekkelerinde icra edilen zikirleri unutulmaktan kurtaran Safer Dal kimdir?
1985’te Muzaffer Ozak’ın vefatı üzerine Nûreddin Cerrâhî Tekkesi’nin yirminci türbedarı ve postnişini olarak irşad vazifesini üstlenen Safer Efendi 21 Şubat 1999 tarihinde sırlandı.

Ali Emirî Efendi hikmeti harf harf dokumuş
Ali Emirî Efendi’nin Ezhâr-ı Hakikat kitabı, Arap harflerine göre sıraladığı 220 hikmeti sözden oluşmaktadır. Bu altın nasihatlerden bir derleme yaptık.

Bir dönemin kültür ve ilim merkezi: Kıraathaneler
Temeli 1800’lü yıllarda atılan kıraathaneler halkın bilgi düzeyinin artmasını, sosyalleşmesini sağlardı. Ayrıca ticaretten siyasete kadar her türlü bilgi paylaşılırdı.

Adı Selçuklu tarihiyle özdeşleşen Osman Turan kimdir?
Üniversite yıllarında çalışkanlığı sayesinde hocası M. Fuad Köprülü’nün sevgisini kazanarak doktoraya başladı.

Osmanlı'da esnafların duvarlarını süsleyen 12 güzel söz
Ülkemizde esnaflık; geçmişten bu yana kökleri dürüstlüğe, alın terine verilen öneme dayanan, kardeşliği yücelten, haksız rekabete karşı olan Ahilik geleneğinden beslenir. Bu listemizde Anadolu’daki esnaf dükkânlarında duvarları süsleyen, ahilik geleneğinin değerlerini en güzel şekilde ifade eden sözlere yer veriyoruz.

Uğur Derman hocası Necmeddin Okyay’ı anlatıyor
1883’de Üsküdar’da doğdu. Talat beyden Rik’a, Divani, Celi Divani yazılarıdan icazet aldı. Sonra Bakkal Arif Efendi’den Sülüs-Nesih dersi almıştır.

Akif’in cenazesinde ‘devlet’ yoktu lakin ‘millet’ oradaydı
Tarih 27 Aralık 1936’yı göstermektedir. Dostları Akif’e son görevini yapma telaşındadır. Yusuf Tosun yazdı.


ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
06:09

GÜNEŞ
07:33

ÖĞLE
13:22

İKİNDİ
16:27

AKŞAM
19:00

YATSI
20:19