“İyi adamlar atlarına binip gitti” diye meşhur bir söz vardır. Hemen hepimiz bu sözü kullanmışızdır veya en azından duymuşuzdur. İyilikleri ve güzellikleri ile üzerimizde iz bırakan orijinal adamların rahmeti Rahman’a kavuşmasının akabinde bolca kullanılan güzel sözlerdendir. Dünya değiştirmiş olan için bir iltifat, geride kalanlar için bir vefa sözüdür iyi adamların atlarına binip gitmiş olması.
Bu insanlar cennetini kalbinde taşıyan insanlar
Gidenleri iyilik ve güzellik ile yâd etmek gerçekten güzel bir davranış. Lakin bu davranıştan daha güzel olan bir davranış şekline işaret etmek istiyorum. Güzel insanlar henüz ahirete hicret etmeden, bu dünyada iken değerlerinin bilinip, sevgi, muhabbet ve hürmetleri kendilerine sunmak. Aslında zor değil. Sadece erteleme hastalığına yakalanan erdemlerden biridir güzel insanları bu dünya hayatında güzellik ile anmak.
Nice güzel adamlar var hayatlarını inandığı değerler için vakfeden. Kimisi sohbet ve konferanslar veriyor, kimisi kitap yazıyor, kimisi dertlere çare olmaya çalışıyor. Bu insanlar cennetini kalbinde taşıyan insanlar. Bir kere Allah dedikten sonra bir daha dönmeyen adamlar. “Madem ölüm tek bir defa gelecek, o da neden Allah için olmasın?” diyen adamlar. Velhasılı Rahman’ın has kulları olan has adamlar.
Her seviyeden insanın istifade edebileceği eserler veriyor Kul Sadi Yüksel
Henüz atına binip gitmeyen güzel adamlardan biri de Kul Sadi Yüksel Hocadır. Halihazırda İstanbul’da ikamet etmekte olan hoca, düşünce ve kültür dünyamıza yaklaşık 60 kitap ile katkıda bulunmuş değerli bir ilim hazinesidir. Daha çok akide/iman konulu eserler kaleme alan hocaefendi, Kur’an ve sünnet merkezli bilgi, bilinç ve manevi unsurlar ile donanmış öncü bir nesil oluşması için eserler kaleme almıştır. Kurtuluş Adımları, Şehadet ve Metin Yüksel, Kelime-i Tevhid Davası, Müminlerin Yolu, Muvahidlerin Akidesi, Yeryüzünün Varisleri, Kırk Emir onun kaleme aldığı eserlerden sadece birkaçıdır.
Yüksel Hoca’nın kitaplarında en çok dikkat çeken nokta, verdiği bütün bilgilerin delilinin ayet ve hadisler olmasıdır. Kendi görüşleri eserlerinde yok denecek kadar azdır. Akıcı bir üslup ile ele alınan konular her seviyeden insanın istifade edebileceği eserlerdir.
Vuslat dergisinde de ‘Abdullah Dai’ müstearıyla yazıyor
İstanbul’da haftalık olarak sohbetler veren Kul Sadi Hoca’nın en çok evindeki kütüphanesi methedilir. “Methedilir” diyorum çünkü kendisini ve kütüphanesini dünya gözü ile görmüş değilim. Kitaplarından ve kendisi ile görüşenlerden gıyaben tanıyorum onu… Kitaplar ile arası iyi olan adamlar iyi adamlardır.
Kul Sadi Hoca, aylık yayınlanan Vuslat dergisinde “Abdullah Dai” müstear ismi ile periyodik olarak yazılar yazmaktadır. Özel FM radyo kanalında sohbet programları da yapan hocaefendi, aynı zamanda davet edildiği değişik illerdeki vakıf, dernek ve cemaatlere sohbetler vermektedir.
Ümmetin birlik ve beraberliği için alın teri döken, zamanını ve ilmini ümmetin felahı için seferber eden bir güzel insandır Kul Sadi Hoca. Tebliğ faaliyetleri ve duruşu ile ümmete örneklik teşkil eden Anadolu’nun nadide âlimlerinden biridir Kul Sadi Hoca. Ümmetin yolunu aydınlatan bir meşale olan hocaefendiye sevgi ve muhabbetlerimizi sunarız.
Ferhat Özbadem yazdı