Şifa-i Şerif okumasının hissiyatı çok farklı

Şifa- Şerif kitabı Efendimiz (s.a.) için yazılan en kıymetli eserlerden...

Şifa-i Şerif okumasının hissiyatı çok farklı

Efendimizin (s.a.) hayatını Kur'an-ı Kerim'den ayetlerle anlatan Kadı Iyaz Hazretlerinin Şifa-i Şerif adlı eseri, doyumsuz ve okunduktan, dersi işlendikten sonra tekrar başa döndürücü... Her okunduğunda farklı anlamlar çıkabiliyor.

Şifa- Şerif kitabı Efendimiz (s.a.) için yazılan en kıymetli eserlerden… Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri de Şifa-i Şerif için “mucize-i ahlâk-ı hamîdeyi pek güzel beyan eden bir eser” demiş. Yine risalesinde Şifa-i Şerif için “Şu mucize-i ekberi Allâme-i Mağrib Kadı Iyaz’ın Şifa-i Şerif’ine havale ediyoruz. Elhak, o zat, o mucize-i ahlâk-ı hamîdeyi pek güzel beyan edip ispat etmiştir.” diyerek eserin önemine değinmiş.

Meşhur Fransız müsteşrik  Louis Massignon da eserin önemini ve güzelliğini vurguladıktan sonra, Avrupa’nın Hz. Peygamberi (s.a.) anlayabilmesi için Şifa-i Şerif’in Avrupa dillerinden birine çevrilmesinin yeterli olacağını belirtmiş.

Eser genel itibariyle iki ana bölümden oluşmakta. İlk bölümünde Peygamber Efendimizin (s.a.) sıfatları ve sıfatlarının tanımları; ikinci bölümünde ise bu sıfatlarla ilgili ayet-i kerimelerin dirayet tefsiri yer almakta.

Şifa-i Şerif okumalarında hissiyat çok farklı

Kadı Iyaz Hazretleri bu kitabı yazdıktan sonra rüyasında Efendimizi (s.a.) görür. Efendimiz ona, “Beni böyle güzel anlatan, beni böyle güzel öven hiçbir kitap yazılmadı. Bu kitabın hürmetine Allah'ın cenneti sana hak oldu” buyurmuş. Kadı Iyaz Hazretleri de bu kitabı okuyanlar için şöyle bir duada bulunmuş, “Bu kitabı okuyan ve istifade eden herkese cennet hak olsun.”

Kitapta bir yandan Efendimizin (s.a.) hayatını ayet-i kerimelerle okurken bir yandan da çok kıymetli dualara amin demiş oluyorsunuz. Şifa-i Şerif okumalarında dediğimiz gibi hissiyat çok farklı… Peygamberimize (s.a.) olan muhabbeti arttıran bir kitap. Osmanlı’da da çok kıymet verilerek okutulmuş.

Çanakkale Savaşı esnasında da yine Şifa-i Şerif okuyucuları varmış. Hatta Çanakkale Savaşı’nın kazanılmasında bir pay da Şifa-i Şerif okutulmasına biçilmiş. Yine ölümcül hastaların bu eseri okuyarak ve okutarak şifa buldukları söylenir.

Yaşar Kandemir Hocanın şerhi

Yaşar Kandemir Hocanın şerhi ile Tahlil Yayınları tarafından basıldı Şifa-i Şerif… Bu basım sürecinde Nureddin Yıldız Hocanın girişimleri için de Allah razı olsun. Ayrıca yayınevinin her müftülüğe bir tane hediye etmesi de Şifa-i Şerif’in tekrar müftüler ve imam-hatipler ile okutulması için çok güzel bir vesile…

Allah hepimizi Şifa-i Şerif’in şifasına erenlerden eylesin.

Eslem Nilay Bozdemir yazdı

YORUM EKLE
YORUMLAR
yasemin
yasemin - 10 yıl Önce

her zaman geçer ,doğarız,yaşarız ölürüz,blmeyip ölmektense bilerek ölmeyi tercih ederim,öğrenmeninde yaşı yoktur diye düşünüyorum,inşallah bu kitabı almayı nasip eder ALLAH.bildiklerimizin yanında bilmediklerimizide öğrenmek gerekiyor.

sabit karaosman
sabit karaosman - 10 yıl Önce

Şifai şerif insanliğin üzerinde şifa olur iş ALLAH.

Ali Yeşil
Ali Yeşil - 5 yıl Önce

Adı üstünde; Şifa kaynağı...

NİZAMEDDİN ERSÖZ
NİZAMEDDİN ERSÖZ - 8 yıl Önce

ALLAH KADI IYAD'A RAHMET EYLESİN. BEN KİTAPLARA RAĞBETİ ÇOK OLAN BİRİSİYİM. ARAŞTIRMAYI DA ÇOK SEVERİM. DOĞRUSU ŞİFAI ŞERİ!İ İSİM OLARAK DUYMUŞTUM. AMA HİÇ OKUMADIM. DÜN BİR KİTAPÇIDA DİKKATIMI ÇEKTİ.. OKUDUKÇA İLGİM ARTTI.... KENDİ KENDİME BU KİTABI ALIP HEPSİNİ OKUMAK... VE DE DERSLER VEREREK İSİTİFADE ETMEK...