Gebze'de sadece fabrika bacasının tüttüğünü düşünenler yanılıyor. Eğer biraz daha derine bakarlarsa Kuyu'dan seslenenlerin olduğunu görecekler. Kuyu Dergisi hem Hz. Yusuf gibi kuyudan bağırmayı hem de Hz. Ali gibi kuyuya bağırmayı ciddiye almış. Her ne kadar bu "Kuyu"nun suyu Gebze'den gelse de diğer şehirlere de dergi ulaşıyor. Derginin imtiyaz sahipliğini Tuba İnal, editörlüğünü ise Kenan Tuzcu yapıyor. Yayın kurulunda ise Muhammed Yaşar, Burak Yıldırım, Kenan Tuzcu ve Tuba İnal yer alıyor.
Halihazırda dergiyi Ankara, İstanbul, İzmir, Konya, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Erzurum, Erzincan, Niğde ve Yalova'da bulmak mümkünmüş. Diğer şehirlere de ulaşma gayretinde Kuyucular. Edebiyat-kültür-sanat içerikli olan Kuyu dergisinde şiir, deneme, öykü, eleştiri bulunabileceği gibi sinema yazıları ve müzik üzerine yazılar da bulunabilir. Örneğin bu sayıda Hüseyin Sabri, Türk Modernleşme sürecinde müziğin geçirdiği dönüşümleri ele almış. Yasaklamaları ve dayatmaları bizlere hatırlatmış. Ayşenur Topal, Bakış Açısı filmini; Hakan Bilge ise Oldboy/ İhtiyar Delikanlı filmini tahlil etmiş. Ebubekir Duran da Üstad Sezai Karakoç'un Diriliş Neslinin Amentüsü kitabıyla bizi neye çağırdığını hatırlatmış. İrem Nas ise Elif Şafak’ın “Aşk” isimli kitabında birçoğumuzu rahatsız eden o pazarlama tekniklerini ve kitabı eleştirmiş. Kuyu dergisinin bu elimize geçen ilk sayısında Kenan Tuzcu'nun Aksak Ritim şiiri ile Tuğba Yeşil'in Ten Years Ago şiirleri dikkat çekici.
Kuyu dergisi hakkında bilgi almak, ulaşmak veya dergiyi edinmek isteyenler kuyudergisi@gmail.com ya da kuyudergisi@hotmail.com mail adreslerinden ya da 0506 599 08 86 nolu telefondan yardım alabilirler.
Özlem Torun haber verdi
umarım başarılı olur
kuyunun dibindeki kurbağa için dünyanın genişliği kuyunun ağzının genişliği kadar derler Allah geniş ufuklar nasip etsin. Amin...