Çeşitli Yayınevlerinden Yeni Çıkan Kitaplar / Aralık 2017

Her ay başında, sitemize hangi yayınevleri yeni çıkan kitaplarından neleri göndermişse onları toplu olarak siz okurlarımızla paylaşıyoruz. İşte Aralık-2017 döneminde Dünyabizim'e gönderilen yeni kitaplar...

Çeşitli Yayınevlerinden Yeni Çıkan Kitaplar / Aralık 2017

Okurlarımızın bildiği üzere, kurulduğu 2008'den beri sitemiz kültürün tüm alanlarında olduğu gibi yeni çıkan kitapların değerlendirilmesi hususunda da özel haberler, değerlendirme metinleri yayınlıyor. Habercilerimizin özverili çalışmaları, sitemizin yayın dünyasını yakından izlemesine ve gelişmelerden (yeni çıkan kitaplar da dahil) okurlarını haberdar etmesine vesile oluyor.

Özellikle son 3 yıldır çeşitli yayınevleri Dünyabizim ofisine yeni çıkan kitaplarını gönderme zahmetinde bulunuyorlar. Kendilerine teşekkür ederiz. Bizler de, yayın ilkelerimize uyan kitapları habercilerimize dağıtıyor, eğer kitabı okuyup da severlerse, haber yapmaya değer görürlerse haberleştirmelerini rica ediyoruz.

Şimdiye kadar bu tür yeni çıkan hangi kitaplar değerlendirildi, özel haberler üretildi, hepsine Dünyabizim Ansiklopedisi'nde ilgili kitap/yazar başlığı altında ulaşabilmeniz mümkün: //www.dunyabizim.com/tags

Artık her ay başında, geçen ay içinde sitemize hangi yayınevleri neler göndermişse onları toplu olarak siz okurlarımızla paylaşıyoruz. Elbette her bir kitap için inşallah özel haber/ler de üretmeye/ üretilmesine vesile olmaya devam edeceğiz.

Aşağıda Aralık-2017 döneminde Dünyabizim'e gelen kitapları listeledik. İyi okumalar..

Şakir Kurtulmuş, Kültürün İzi, Çıra Yayınları

Edebiyat ve kültür dünyasının merkezi, kalbi diyebileceğimiz ilginç mekanlar vardır. Edebiyat tarihimizin geçmişine baktığımızda her dönemin kendine has mekanları, kültür merkezleri, büroları, kahvehaneleri, tekkeleri, zaviyeleri, dergileri ya da önemli şahsiyetleri olmuş ve onun etrafında toplanmış şairler, yazarlar…

Bu mekanlarda atmış edebiyatın nabzı. Şiirler yazılıp okunmuş, dergiler yayınlanmış, çeşitli etkinlikler düzenlenmiş.

Genç şairlerin, yazarların yetişmesinde önemli katkıları olan edebi mahfillerin çoğalması, kültürel etkinliklerin artması ve buralardan yararlanacak gençlerimizin artmasının kültür adamlarının çabalarıyla sağlanacağı unutulmamalıdır.

Nurettin Durman, Özgürlük İçin Bir Şarkı, Çıra Yayınları

Şatilla’nın ölünce büyüyemeyen çocukları/ Kaç yıl oldu kan revan bir acılıkta/ İnsanların vicdanlarına baktılar/ Baktılar ki değişen bir şey yok dünyada/ Bu defa Gazze’nin çocukları çıktılar ortaya/ Çıktılar ki bir ölüm tarlası olan dünya/ Gazze Şeridinde bulsun onları/ Bir İsrailli pilot iyice nişanlasın bombasını/ Ve salsın gökyüzünden yeryüzüne/ Gazze’deki çocuklar hiç büyümeden/ Şatillada ölen çocuk kardeşlerinin yanına/ Kanatlanarak varsınlar diye.// Şimdi, daha çok geçmeden birer küçük melek/ Birer küçük yol arkadaşı olarak cennette/ Kendileri gibi küçük çocukları bekliyorlar.

Tayyib Atmaca, Ucu Yanık Mektuplar, Çıra Yayınları

İbrahim Eryiğit, Gezgin Gönül Rehberi, Çıra Yayınları

Muhsin Abdulhamid, Cemaleddin Afgani, Ekin Yayınevi

Cemaleddin Afganî'nin hayatını, örnek mücadelesini ve görüşlerini anlatan, ayrıca müsteşriklerin, modernistlerin ve gelenekçilerin ona yönelik ithamlarını cevaplayan Cemaleddin Afganî: Hayatı ve Etrafındaki Şüpheler adıyla Muhsin Abdulhamid tarafından yazılan bu kitap, Cemaleddin Afganî'yi daha yakından tanımak ve yaşadığı dönemde İslam dünyasının karşılaştığı sorunlar ve bu sorunlara Afgani tarafından üretilen çözümleri derli toplu bir şekilde bir arada görmek imkanı sunuyor. Bu çalışma Afgani'nin bir biyografisi olmaktan çok, tarih boyunca İslam ümmetinde ender ortaya çıkan ve doğru ile yanlışı ayırt edecek bir ilme sahip olan bir şahsiyetin cerh ve tadil kuralları ışığında düşüncelerinin, çalışmalarının ve hayatının bir değerlendirmesidir.

Zeynep Oktay, Laith Al-Haiek, Mavi'ye Göç, Ensar Neşriyat

Bu kitaptaki öyküler, savaş uçaklarının kararttığı simsiyah gökyüzünden, barış ve huzur için mavi gökyüzüne göç etmiş asrın muhacirlerinin öyküleridir.

Gürbüz Azak, Deli Yusuf, Mihrabad Yayınları

Bu benim ilk romanım. İyi de, ne gerek vardı diyebilirsiniz, anlatayım: 1950, Demokrat Parti’nin iktidar yılı. Bu partiyi iktidara taşıyanlar, nesiller boyu itilip kakılan kesimdi. Ünlü okumuşların, üniversite hocalarının, varlıklıların, eşrafın, gazetecilerin boya çaldığı, iftiraya boğduğu günlerde bizim insanımız önü alınmaz bir hevesle Demokrat Parti için çırpındı, onu sahiplendi. Hatta bu yolda fena hırpalandı. Ben, bu inanılmaz 1950 zaferini gerçekleştiren insanların tam ortasında idim. Çocuk aklımla onlardan oldum ve çekilmez çileleriyle sarsıldım. Olayların tamamı gerçek. Bana sadece sıraya koymak düştü.

Romanımı, Türk milletini küçümseyenlere atılmış bir tokat sayabilirsiniz. Veya, bir inanılmaz bayram sonrası gene işine gücüne dönen Şoför Âkiflere, Terzi Hulûsilere, Kalaycı Receplere, Deli Yusuflara, Sarhoş Tahirlere sıcak bir teşekkür. Bu roman, yazılmamışın ardına düşüştür.

Muhsin İlyas Subaşı, Aşkımı Taşla Yazdım, Mihrabad Yayınları

Bir Anadolu çocuğunun, devşirme yoluyla Saray’a intikaliyle ülkeye kazandırdığının fotoğrafını irdelemek gerekiyorsa, Sinan’ın hayatına gizlenen ayrıntıları kavramak icap edecektir. 50 yaşında ‘Ser Mimarânı Hassa’, yani bugünkü diliyle; ‘Osmanlı Devleti’nin Başmimarı’ olmuşsa, bu cevherin mayalandığı kaynağı ve onun yoğrulduğu hamuru, pişirildiği fırını çok iyi bilmemizde büyük fayda vardır.
Elinizdeki bu çalışma, Sinan’ın toprağından bir Yazar’ın, Muhsin İlyas Subaşı’nın çok uzun ve yorucu bir araştırma ve eserlerini inceleme çabasından sonra, Sinan’la ilgili diğer iki kitabındaki birikimin burada roman üslubuyla anlatılan seçkin bir ürünüdür.

YORUM EKLE