İnsan kalbi sökülmüş bir dünyada yalnız ve kimsesiz kalınca ne yapar acaba?
Düşen, tek başına kalan bir insan kimlere el avuç acar?
Bir trafik kazasında veya bir yangında annesini ve babasını kaybeden bir çocuğa kimler ne kadar anne ve baba olur acaba?
Evet sıraladığımız bir çok soruyu daha da çoğaltmamız mümkündür?
Bu sorularla başlayan bir yazıyı kaleme almama neden olan şey, yakın bir zamanda Darülaceze Müessesesi'nde yapılan “Gönül Elçisi” projesinin tanıtım toplantısı oldu.
İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü Strateji Geliştirme Bölümü'nde birlikte çalıştığımız Mahmut Aytekin'le birlikte katıldığımız bu toplantı bana çok şeyler öğretti.
Öğrencilerini Darülaceze'ye götüren öğretmenlere ve bu kuruma emek veren herkese peşinen teşekkür ediyorum. Tabi en büyük övgüyü ise Darülaceze'nin kurucusu Sultan Abdühamit hak ediyor.
Bu girişten sonra sözü zerafetin, estetiğin ve şefkatin buluştuğu bir sosyal hizmet kurumuna getirmek istiyorum, artık Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı çalışan Darülaceze'nin başlattığı gönül elçisi projesine...
İnsanların geneli hep yemek, içmek, nefsine ve hoşuna giden işler yapmak ister. Halbuki insanın bir başkasına dokunan iyiliklerden, yaptığı hayırlı işlerden dolayı da sevinmesi ve mutlu olması gerekir. Çok şükür ki sayıları az olsa da iyilik için gecesini gündüzüne katanlar az değil.
Yaptığımız iyilikler döner bizi bulur
Evde boş boş oturup televizyon veya bilgisayar başında zaman öldürenlere diyoruz ki canınız iyilik yapmak istiyor ise size çok değerli bir sosyal sorumluluk çalışması öneriyoruz. Hem kendinizi geliştirin. Hem sevap kazanın. Hem de mutlu olun.
Çocukların, yaşlıların ve kadınların kaldığı Darülaceze'nin 8 ana başlık altında başlattığı 48 alanda çalışacak gönüllülerin yer alacağı Gönül Elçisi projesine inanarak emek veren tüm personeli, Darülaceze başkanı Aylin Çiftçi'yi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı müsteşarı Nesrin Çelik’i ve TRT Haber'den İnci Ertuğrul’u, ressam İsmail Acar ve moda tasarımcısı Simay Bülbül’ü tebrik ediyoruz.
Unutmayalım ki her birimizin bir başkası için yapacağı iyilikler vardır. Aslında başkası için yaptığımız her iyiliği kendimiz için yapmış oluyoruz.
Bu yazıyı özellikle gençlere yönelik yazdım. Sizler de buralarda yaşamak zorunda kalan kişilere Kur'an okumayı, dua etmeyi öğretebilir, dilerseniz şiir, hikaye ve öykü okuma programalrı düzenleyebilirsiniz. Siz de böyle sıcak bir yuvada bakılan çocukların saçlarını okşayabilir, ninelerin saçlarını örebilir, dedelerin sakallarını tarayabilirsiniz.
Ayrıca bu projenin detaylarını kurumun web adresinden de öğrenmenizin mümkün olduğunu belirteyim. Selam, insanlığa hizmet edenlere olsun.
https://www.darulaceze.gov.tr/gonullu-basvurusu
Mahmut Balcı yazdı