İtibar’ın 23. sayısı olan Ağustos sayısı usta çizer Hasan Aycın’ın imzasını taşıyan bir çizgiyle açılıyor. Ardından Tuba Kaplan’ın “Hesap Lütfen” şiiri geliyor. Bu sayıya şiirleriyle katılan diğer isimler ise Büşra Dilek, Dilek Kartal, Fatma Şengil Süzer, Emel Özkan, Bünyamin K., Said Yavuz, Adem Turan, Mehmet Narlı, Mehmet Tepe, Belya Düz, Soner Karakuş, Nadir Aşçı, Orhan Özekinci, İsmail Kılıçarslan ve Cevdet Karal.
Bu sayının öykü sayfalarında, romanlarıyla tanınan Işık Yanar’ın yayınlanan ilk öyküsü “Tozlu Yapraklar”, Cemal Şakar’ın görsel-deneysel öyküsü “AVM”, İsmail Özen’in “Karda Derin İzler” ve Akif Hasan Kaya’nın “Oyun Bitti” öyküleri yer alıyor. Ayrıca N. Ahmet Özalp’in Osmanlı döneminin anonim bir halk romanı olan Tarih-i Kırk Vezir’den seçip çevirdiği geleneksel bir hikâye de yer alıyor.
İtibar’ın Ağustos sayısında Ali Görkem Userin tarafından hazırlanan iki söyleşi yer alıyor.
Düşünce ve edebiyat yazıları
Ağustos sayısının düzyazı sayfaları ise İhsan Fazlıoğlu’nun “Kim Aydınlanacak: İnsan-Makine mi?, Makine-İnsan mı?” yazısıyla açılıyor. Bu yazıyı Arif Ay’ın “Hasan Aycın’dan Mısır’a Mektup” ve Hüsrev Hatemi’nin “Her Şey Emanetle Başladı” yazıları takip ediyor. M. Fatih Andı ise önceki sayıda başladığı, Cahit Zarifoğlu’nun “Menziller” şiiriyle ilgili incelemesine bu sayıda devam ediyor. Çok sayıda düşünce ve inceleme yazısının yer aldığı Ağustos sayısına yazılarıyla katılan diğer isimler ise Atasoy Müftüoğlu, Ali Görkem Userin, Furkan Çalışkan, Mustafa Akar, Ercan Yıldırım, Yusuf Genç, Sait Mermer, Mustafa Ruhi Şirin, Ahmet Edip Başaran, Suavi Kemal Yazgıç, M. Fatih Kutan, Gökhan Ergür ve Güven Adıgüzel.
www.itibardergi.com [email protected]
Elif Yediveren haber verdi