İtibar dergisinin Mayıs 2018 tarihli 80. sayısı çıktı.
İbrahim Tenekeci’nin yönetimindeki İtibar, usta çizer Hasan Aycın’ın çizgilerini yayınlamaya devam ediyor. Dergi, Ali Emre’nin “Acının İskelesi” isimli eseriyle şiir sayfalarını açıyor. Cahit Koytak’ın “Susma Sanatı”, Mehmet Şamil’in “Kudüs Kıyâmı” ve Said Yavuz’un “Şimdi Bu Saatlerde” başlıklı şiirleriyle devam ediyor. Bu sayının diğer şairleri ise Serap Kadıoğlu, Tuba Kaplan, Mehmet Narlı, Emel Özkan, Ömer Fatih Andı, Seyyid Ensar, Ali K. Metin, Enes Kılıç, Samed Karataş, Aynur Dilber, Mehmet Doruk Kandemir, Muhammed Ali Caymaz, Yunus Karadağ, Filiz Kolukısa, Nurullah Genç, Mustafa Uçurum, Aslı Bey, Fatih Muhammed Atasever, Mehmet Emin Küçüker, Ali Oturaklı, Ayşe Çelikkaya, Şadi Kocabaş, Umut Cemal, Kağan Server Atıcı ve Zeynep Kot Tan.
İtibar Mayıs sayısının öykü sayfalarında Handan Acar Yıldız’ın “Bere”, Cemal Şakar’ın “Şirin’in Gözleri”, Yunus Emre Özsaray’ın “Çaktırma Bacinik”, Gülhan Tuba Çelik’in “Yüz”, Neslihan Soydaş’ın “Kadınlar ve Çiçek Ölüleri” ve Merve Koçak Kurt’un “Naz Kahvesi” isimli öyküleri bulunuyor.
İtibar’ın Mayıs sayısında Mustafa Akar ile Furkan Çalışkan konuşmuş. Akar, “Siyasi konularda erken bilinçlenmemiz, severek bağlandığımız her şeye dava gözüyle bakmamızı sağladı.” diyor. İkinci söyleşimizde Saliha Sultan sormuş, Sevda Dursun cevaplamış. Dursun, “Unutmayı da biliriz; ama şartlar müsait değil” diyerek 28 Şubat öykülerinden derlediği “Şubat Tutulması” isimli kitabını anlatıyor.
Ercan Yıldırım’ın “Patikadan Otobana”; Kemal Sayar’In “Dağınık Oda”; Mustafa Ruhi Şirin’in “TRT Gemisinde Tahterevalli”; Necip Tosun’un “Günümüz Edebiyat Ortamının Görünümü”; Leylâ İpekçi’nin “Sevenlerin Anayurdu”; Gökhan Ergür’ün “İnsanı Tam Eyleyen Dostluk”; Asım Gültekin’in “Eşrefoğlu’nda Olar ve Bular”; Gökhan Gökçek’in “Gökbörü”; Ercan Yılmaz’ın “Şiir Üzerine Düşünceler”; Sadık Koç’un “Olmasaydı Diye Düşündük” başlıklı yazılarının yanısıra Hasan Ejderha ve Ayşe Karaman’ın da dergide ilk kez denemeleri yayınlanıyor.
Kitap tahlili bölümünde ise Harun Yakarer, Raşit Ulaş’ın “Kavga Başlıyor”; Suavi Kemal Yazgıç, Cemal Şakar’ın “Adı Leyla Olsun”; Okan Erdağı, Mehmet Kahraman’ın “Babamı Öldüren Şeyler” isimli kitabını inceledi. Ayrıca bu sayıda, İbrahim Kalın’dan dört fotoğrafın yanısıra Selçuk Sümer Özel, Ercan Ulu, Meryem Betül Koçak, Hale Estekanchi, Kemal Kurak, Dilara Fatıma Baltacı ve Selami Özkan’ın birer fotoğrafına da dergide yer veriliyor.
www.itibardergi.com
itibardergisi @ hotmail.com
(0212) 544 24 61