Laikliği bu balonlardan koruyalım!
İstanbul Üniversitesi'nde balonlu eylem.
16 Ekim 2008 Perşembe günü İstanbul Üniversitesi merkez kampüsü önünde bir eylem gerçekleşti. Büyük yayın organlarının görmezden geldiği eylemde, başörtüsü yasağı gündeme getirildi. Kısa bir süre önce Boğaziçi Üniversitesi'ne de sıçratılmaya çalışılan yasak, kalabalık bir üniversiteli gençlik tarafından kınandı.
Programın sonunda “Grup Yürüyüş”ün ezgilerine üniversite öğrencileri de eşlik etti. Yer yer sloganlarla kesilen basın bildirisi, balonlara bağlanmış başörtülerin göğe doğru salınmasıyla son buldu. Ve ne olduysa o anda oldu.
Her Şey Bir Rüzgâra Bakıyor Abiler
Göğe doğru bırakılan başörtülerin hepsi İstanbul Üniversitesi'ne doğru yükselince ilginç görüntüler oluştu. Üniversiteye bağlı özel güvenlikler balonları yakalamak için çırpınınca kameralara renkli görüntüler takıldı. Üniversite giriş kapısının üst duvarına takılıp kalan bir başörtüsü, flaşların o yönde patlamasına neden oldu.
Gösteriye katılanların ortak kanaati ise tüm başörtülülerin gözü burada, üniversitenin içindedir ve elbet her şey bir rüzgâra bakıyor abiler, oldu.
İyi de oldu.
Besim Bal yazdı Foto galeri için tıklayın.