Mizah Kulübü de kuruldu

Yaklaşık 2 aydır elden ele, dilden dile vızır vızır yürütülen mizah hareketleri bu ayın başlangıcında bir kulüp hüviyetine büründü. Mizah hareketlerinin 'dergi’leşmesine ve bel altı seviyesiz mizahçılığın yok olmasına; yerine seviyeli, inançlı, özü gür bir mizahçılığın gelmesine gönül veren bu üyeler Cafcaf'ın önemine inanıyor! Cafcaf'ın her sayısını ilgiyle takip eden Mizah Kulübü öğrencileri, faydalı ve nezih gördükleri bu dergiyi başkalarının da takip etmesini arzu ediyor.

Peki neler yapıyorlar?

Cafcaf panosu
(+)

Kulüp, okullarda mevcudu 50'yi aşan ‘Her Sınıfa 1 Cafcaf’ projesiyle her ay (ve daha öncesinde 15 günde) ücretsiz Cafcaf dergisi temin ediyorlar. Çevresindekilerin de istifade etmesi için her sayıda 100'ü aşkın dergi satıyorlar. Okulda olan her öğrencinin gözüne Cafcaf'ın çarpması için çeşitli yerlere Cafcaf panoları hazırlayıp, ilginç karikatürleri paylaşıyorlar.

Her hafta Cafcaf Dergisi genel yayın yönetmeninin katılımıyla toplantılar tertip edip, ‘Kulüpten Cafcaf'a, Cafcaf'tan Kulübe’ fikir alışverişlerinde bulunuyorlar. Etraflarındaki genç karikatürist yetenekleri bulup Cafcaf'a kazandırıyorlar. Cafcaf ekibiyle çeşitli söyleşiler tertipleyip, karikatürlerini gördükleri ve okudukları çizerlerle tanışma fırsatı buluyorlar.

Seneye..?

15766Bu sene teşkilatlanıp kimlerle çalışacağını belirleyen Mizah Kulübü asıl hizmetlerini seneye yapmayı hedefliyor. 2 ay önce çalışmalarına başlayıp eğitim dönemini nihayetlendiren kulüp üyeleri, seneye 50 olan temsilci sayısını 3'e, dergi satışlarını ise 2'ye katlamaya ve daha Cafcaf'lı bir sene geçirmeye niyetleniyorlar.

Hür tebessümün muhafızları bu hizmetlerine gönül veren bütün arkadaşlarına, Cafcaf Ailesi’ne, genel yayın yönetmenine ve destekçi hocalarına teşekkür takdim edip, çalışmalarını hayırla yâd etmeyi bir görev biliyorlar.

 

Mehmet Bahadıroğlu oradaydı