Bulunduğumuz yerde çok değil, bir avuç inançlı "adam" olabilirsek bulunduğumuz yer değişir. Sonra çevremiz, sonra dünya değişir. Buna inanmalıyız. Buna inananları da kullanmamalıyız, kandırmamalıyız.

Ne anlar insanlar bilmiyorum, Müslümanlar hizmet beklerken birbirleri üzerinden ego tatminiyle, birbirlerini çekiştirmekle vakitlerini geçirmekten.Toplum nereye gideceğini, kime güveneceğini şaşırmış; peşinden gidilecek, kendisine inanılacak iyi bir insan ararken nelerle tüketiyoruz nefeslerimizi, kendimizi, ömürlerimizi..

Kim olursan ol, sultan ol, Sultan Süleyman ol, allâme-i cihân ol, sonunda gözüne bir avuç toprak dolmayacak mı? En nihayetinde gelirken bir şey getiremediğin gibi giderken bir şey götüremeyecek değil misin bu dünyadan, hayır-hasenâttan başka?