Türk Edebiyatı dergisinden hikaye özel sayısı

Türk Edebiyatı dergisinin Ağustos 2016 tarihli 514. sayısı çıktı.

Türk Edebiyatı dergisinden hikaye özel sayısı

Türk Edebiyatı dergisinin Ağustos 2016 tarihli 514. sayısı çıktı.

Hikâye özel sayısı olarak çıkan dergiye Mustafa Çiftci’nin “Dilara”, Kâmil Yeşil’in “114. Cadde”, Caner Çaylak “Aşı”, Celâlettin Murat ise “Al Horoz”, Erhan Genç “Nereye Gidiyorum?”, Gülhan Tuba Çelik “Sabahı Beklerken” hikâyeleriyle katkıda bulundular.  Funda Özsoy Erdoğan’ın denemesi “Alice Munro’nun ‘Boyutlar’ Hikâyesi Üzerinden Şiddet Algısı” ise okurları her daim iyimser olmaya, edebiyatın sağaltıcı yanını görmeye davet ediyor.

“Hikâye Sanatına Dair” adlı soruşturma, Türk hikâyesinin önemli isimlerinin günümüz hikâyesiyle ilgili değerlendirmelerini içeriyor. Recep Seyhan, Yıldız Ramazanoğlu, Cihan Aktaş, Necip Tosun, Ethem Baran, Cemal Şakar, Kâmil Yeşil, Funda Özsoy Erdoğan, Abdullah Harmancı, Handan Acar Yıldız ve Mustafa Çitci’nin kendi hikâye anlayışları üzerinden görüşlerini aktarıyorlar.

Bu sayıda yer alan Çağdaş Azeri edebiyatının değerli hikâyecilerinden Kâmran Nezirli’nin “Yapraklar Dökülürken”  hikâyesini Türkiye Türkçesine İmdat Avşar aktardı. Onu ünlü Köse İmam romanının da yazarı Bahaeddin Özkişi’nin, yine kendi gibi değerli bir yazar olan kızı Zeynep Özkişi’ye ait  “İhanet”  hikâyesi takip ediyor. Osman Koca ise geçmişten günümüze Türk hikâyeciliğinin geldiği noktayı inceleyen “Hikâyenin Serüveni” isimli çalışmasıyla dergide yer alıyor. Abdullah Kasay, Sevda Deniz Karaömer, İbrahim Aslaner, Sevgül Yılmaz, Mehmet Zahit Eren, Ömer Faruk Yazıcı, Bayezid Çay ve Fahri Ayhan bu sayının diğer hikâyecileri. 

Bu sayının şairleri Bahtiyar Aslan, Hüseyin Akın, İlayda Zengin, Mehmet Baş, Tarık Özcan, Fatma Gencer, Yasin Mortaş, Ahmettahsin Erdoğan ve Yasemin Uzun.

Derginin Kitaplık bölümünde ise İskender Pala, Atiye Güven, Ufuk Aykol, Enver Uğur A, Gülşen Funda Çelik ve Ferahfeza yayımlanan yeni kitaplar üzerine görüşlerini paylaşıyorlar.

YORUM EKLE