Seyyide dergisinden 'ilim' dosyası

Seyyide dergisi, 51. sayısıyla yayın hayatında 9. yılını sürdürüyor.

Seyyide dergisinden 'ilim' dosyası

Seyyide dergisi, 51. sayısıyla yayın hayatında 9. yılını sürdürüyor. Yayın yönetmenliğini Sare Tamgüney Ziyansız’ın yaptığı Seyyide’nin bu sayısı ilim dosyası olarak çıktı.

Dergide Kübra Yalabık “Hz. Ayşe’nin İlmi Kişiliği”, Sibel Eraslan “Bu Mektup Sanadır Oğul”, Nevin Meriç “Kendi İçine Sağır Beni Nasıl Duysun”, Adalet Atmaca “İnsanlık Âleminin Müstesna Öğretmeni”, Esma Betül Acar “Aile Boyu Eğitim ve İdrak”, Büşra Kartal “Osmanlı’da Kızların Eğitimi”, Emel İştar Işıklı “Eğitimin Maliyeti”, Özlem Çelik “Küçük Ağacın Eğitimi”, Münevver Bitigen “Öğretim Çıkmazı”, Ünzile Sarı “İlimle Amel Etmenin Tesiri”, Nevin Meriç “Müslüman Kimliğin Oluşumundaki Hicret”, Melek H.Yazıcı Uçar “Batıda Aktif Rol Üstlenmiş Müslüman Hanımlar”, Fatma Toksoy “Silahsız Bir Haçlı Seferi Kudüs’teki Yabancı Okullar” ve “Hocayı Camide Öldürdüler” başlıklı yazılarıyla dergide yer alıyor.

Seyyide dergisi bu sayının röportajını eğitimci yazar Ayla Abak ile “eğitim” üzerine yapıyor.

Kadriye Aktuğ “Ebû Mûsâ el-Eş’arî” ile bizi Asr-ı Saadet’e götürürken; Büşra Nur Yüksektepe’nin Türkiye geneli Ahmet Yesevi kompozisyon yarışmasında Ankara birinciliği elde ettiği “İnsanı İnsana Mayalayan Mürşid Ahmet Yesevi” başlıklı yazısı da dergide kendine yer buluyor. Nejla Ceyhan “Soysuz İftiracılara İlahi Bir Cevap: Kevser Suresi”ni, Melek Engin Aktemur “Alimlerin Kiri Bizim Süsümüzdür”ü, Hilal Gülgönül “Nerde O Eski Bayramlar”ı sunuyor. Diyetisyen Havva Arın “Sporcu Besin Takviyeleri Gerçekten Etkili Mi?”, Feyza Başgöze bir nebze tefekkür için “Böcekten Mühendis Mi Olur?” diye soruyor. Asude Sena Aktaş şifalı bitkilerde “Kekik”i anlatıyor.

YORUM EKLE