O zaten yaşlanmadı

Genç İstikbal dergisi Nisan sayısında birbirinden değerli şahsiyetlerle yapılmış röportaj ve çalışmalara ye veriyor.

O zaten yaşlanmadı

Genç İstikbal: Sen, sen, sen; eskimeyen biricik yeni, solmayan biricik renk, ta kıyamete kadar solmayacak bir çiçek, sonsuz sönmeyecek tek çerağımızsın…

Genç İstikbal dergisi bu ay birbirinden değerli şahsiyetlerle yapmış olduğu röportaj ve çalışmalarla bu ay yine çok konuşulacak. Müjdecim, kurtarıcım, efendim- Peygamberim sloganıyla yola çıkan Genç İstikbal dergisi dosya konusu olarak Hz. Peygamberin gençliğini ele alıyor. Bununla birlikte gençlerin Hz. Peygamberi nasıl anlaması gerektiği ve onun gösterdiği yolda nasıl bir genç olunabilir konusu üzerine değiniliyor.

Prof. Dr. İhsan Süreyya SırmaO Zaten Yaşlanmadı” başlıklı röportajda Hz. Peygamberin gençliğindeki önemli olayları, Resulullah’ın risaletten öncede aynı ahlak üzere olduğunu ve bunu örneklerle aktarıyor. Müslüman bir genç olmanın ancak Resulullah’ı okumakla-tanımakla mümkün olduğunu anlatıyor. Yine Mustafa Soykök Peygamberimizin izinde nasıl kâmil bir genç olunmalıdır sorusuna cevap veriyor ve konunun ne kadar önemli olduğuna değiniyor.

Dergi dosya konusu haricinde dünyanın gelmiş-geçmiş en iyi mimarlarından Mimar Sinan’ı ele alıyor. Eşsiz dehasını, çalışmalarındaki başarıyı, bu başarılardaki sırrını ve İslami Mimariye katkılarını Prof. Dr. Suphi Saatçi ile yapılan röportaj ve Fatih Çağran’ın yapmış olduğu çalışmayla en açık bir şekilde okurlarına sunuyor.

Ve Derginin kültür-sanat bölümünde İslami Sinemada ün yapmış ve bu yolda birçok eser vermiş yönetmen Mesut Uçakan var. Ünlü yönetmenle yapılan Sinema ve Gençlik üzerine yapılan röportajda İslami Sinemanın durumu üzerinde duruluyor. Günümüz sinemasının eksikliklerini, ticari pazara dönüşmesini ve Müslüman toplumların hassasiyetlerine sinema sektöründe değinilmemesi üzerine çok önemli noktalara değiniliyor. “Ahlakın olmadığı yerde ne ideal bir sinema olur ne de ideal bir toplum” diyen yönetmen sinema ile alakalı olan gençlerin toplumsal hassasiyetlerin farkında olmaları ve bunun sorumluluğuyla birlikte ahlaksızlığa karşı birer mitralyöz gibi kullanmaları gerektiğini ifade ediyor.

Necip Katırağ “Avrupa’nın Faşist Yahudisi” adlı yazısında tarih boyunca yol açtıkları karışıklıklardan, dini ve sosyal sebeplerden dolayı sevilmeyen ve aşağılanan bir kitle olarak yaşayan Yahudileri sosyolojik açıdan inceliyor. Yahudilerin tarih boyunca sistem içerisinde nasıl var olmaya çalıştıklarını ve tarih boyunca dışlanmışlıklarını diğer milletlerden seçkin ırk ideolojisi doğrultusunda nasıl çıkardıklarını anlatıyor.

Rıdvan Salman, Ernst Alexander Rauter’ in kaleminden çıkan “Düzene Uygun Kafalar Nasıl Oluşturulur” kitabının tahlilini çok başarılı bir şekilde kaleme alıyor. Albert Einstein’ın “Eğitim, insanın okulda öğrendiği her şeyi unuttuğunda arta kalandır.” sözünü destekler nitelikte olan bu kitabın tahlil yazısında yazar insanların kendilerine ait bir fikirlerinin olması gerektiği, başka düşünceleri akıl süzgecinden geçirmemiz gerektiğini ve bunun bu gibi gerçeklerin çarpıcılığını açık ve yalın biçimde anlatan kitaplar okuyarak gerçekleşebileceğini ifade ediyor.

Genç İstikbal dergisi bu ay ki konu çalışmalarıyla diğer dergilerden çok farklı. Kendi prensipleri doğrultusunda ödün vermeden yoluna devam dergi her zamanki gibi göz kamaştırıyor

 

Mansur Taha haber verdi

YORUM EKLE