İlim ve İrfan dergisinin Haziran 2018 tarihli 70. sayısı çıktı. Dergi bu sayıda önemli bir konuyu dosya olarak işliyor: Salih amel. İlim ve İrfan, salih ameli; iyilerin ameli, amellerin iyisi başlığıyla işlemiş.
Dosya kapsamında üç yazı yer alıyor: Prof. Dr. Süleyman Uludağ, salih kimdir, salih amel nedir sorusuna cevap arıyor ve etraflıca bunun sınırlarını çiziyor.
Doç. Dr. İbrahim Baz da salihlerin amelinin salih amel olduğu gerçeğinden hareketle bu kavramın içini dolduruyor bilhassa tasavvuf yolunda salih önemine işaret ediyor.
Doç. Dr. Abdulcebbar Kavak da bir ömür vererek işlediğimiz salih amelleri korumak için nasıl davranmamız, nasıl bir hassasiyet göstermemiz konusunda okuyucuyu ipuçları veriyor.
Derginin orta sayfasında her ay sohbeti yer alan Şeyh Muhammed Muta’ Haznevi bu sayıda dünyanın geçiciliğine, başımıza gelen musibetlere ve ahiret için çalışmamız gerektiğine işaret ediyor.
Mona İslam, Kudüs yolculuğunu yazmış. Prof. Dr. Süleyman Derin de bela ve musibetler karşısında sufilerin tavrını yazmış. Prof. Dr. Kadir Özköse ilim ve irfan meclislerinin öncü şahsiyeti tasavvuf büyüğü Yusuf Hemedani Hazretlerinin portresini kaleme almış.
Dr. Mahmud Esad Erkaya Kur’an-ı Kerim’de ismi geçen peygamberlerin hayatını yazmaya devam ediyor. Peygamberlerin hayatının manevi cephelerine işaret eden Dr. Erkaya bu sayıda rüzgarla helak edilen Ad kavmini ve o kavme gönderilen Hud peygamberi anlatıyor. Dr. İbrahim Tozlu Asr-ı saadetteki bayram günlerini kaleme almış. Dr. Tozlu, Asr-ı saadetin bayram günlerinin manevi havasının günümüze de taşınmasına işaret ediyor.
Said Yavuz bir kavramı derinlemesine inceleyen yazılarına bu sayıda dost kavramıyla devam ediyor. Ahmet Edip Başaran Eşrefoğlu Rumi Hazretlerinin Müzekki’n-Nüfus adlı eserinden yola çıkarak nefslerin terbiyesinin önemine işaret ediyor. Kırkambar sayfalarında M. Nezihi Pesen Osmanlı alimlerinden tadımlık bilgiler veriyor.
Kemal Özer bu sayıda beyin ölümü ve organ naklinde bazı gerçeklerin altını çiziyor.
Derginin bu sayısında da Gülbahçe eki dergiyle birlikte veriliyor.
İrtibat:
0212 694 98 98