İlim ve İrfan dergisi, Ocak 2018 tarihli 65. sayısında Kudüs dosyasıyla çıktı okurun karşısına.
Derginin genel yayın yönetmeni Saadettin Acar “Kudüs Bizim Neyimiz Olur?” başlıklı yazısında bu konudaki genel hassasiyete ve gittikçe güçlenen Kudüs sevdamıza işaret ediyor.
Dosya kapsamında Prof. Dr. Selahattin Yıldırım Peygamber Efendimiz ve ashabının dilinden Kudüs’ü, Mescid-i Aksa’yı ve Yahudileri anlatıyor. Hamza Toprak yazısında Kudüs’ün Müslümanlar ve Haçlılar döneminden örnekler sunduktan sonra, Kudüs, Müslümanlarla güzeldir, diyor. Abdullah Taha Orhan, Kudüs kimin, sorusuna cevap arıyor, Kudüs tarihinden önemli satırbaşlarını aktarıyor. Cankat Kaplan da dosya yazısında gök kapılarının şehri olarak Kudüs’te bir yolculuğa çıkıyor. Said Yavuz, hepimize büyük bir imtihanı hatırlatıyor ve Kudüs’ün önümüzde bir sınav olarak durduğuna işaret ediyor.
Orta sayfada sohbetleri yer alan Şeyh Muhammed Muta’ Haznevi bu sayıda tarikatın yükünün alimlerin omzunda olduğunu hatırlatıyor.
Derginin Ocak sayısında İslim Gümüştekin ilim ve irfanda öncü bir arif olan Abdurrahman Molla Cami’nin portresini anlatıyor. Prof. Dr. Ali Akpınar bu sayıda hangi çocuğunun daha hayırlı olduğunu soruyor; kız mı erkek mi? Yrd. Doç. Dr. İbrahim Tozlu bir hadis-i şeriften yola çıkarak Allah’ın bizlerin kalplerimize nazar ettiğine işaret ediyor. Yrd. Doç. Dr. Mahmud Esad Erkaya, Mevlana Halid Bağdadi Hazretlerinin Risale-i Halidiye adlı eserini merkeze alarak müridin mürşide karşı edep ve sorumluluklarını anlatıyor.
İsmail Acarkan insanın önündeki iki yoldan söz ediyor. Yrd. Doç. Dr. Nurullah Koltaş bu sayıda Hücviri ile hasbihal ediyor. Kübra Zümrüt Orhan kelimat-ı kudsiye yazılarına devam ediyor; bu sayıda iç âlemini koruyup gözetmek anlamına gelen nigah daşt kavramını açıklıyor. Ahmet Edip Başaran ise can gözünün rehberi olan Mevlana’nın Mesnevi adlı eserinde manalar aramaya devam ediyor. Kırkambar sayfalarında M. Nezihi Pesen bu kez Kudüs’le ilgili ilginç bilgiler veriyor.
İrtibat:
0212 694 98 98