Merhaba Sevgili Okur,
İkinci sayımızın ardından üç ay geçti ve bizler yeni bir sayı ile tekrar karşınızdayız. Bu sayımızda ‘dergicilik’ konusunu ele aldık. Üstad Cemil Meriç, dergileri ‘hür tefekkürün kaleleri’ olarak nitelendirmiştir. Ülkemizin ve dünya genelinin geçmişine baktığımızda, dergilerin fikri ve kültürel gelişimde son derece önemli olduklarını gözlemledik. Dijital teknolojinin gelişmesi, matbu yayınların elektronik ortama geçmesi, kağıt masrafı ve dağıtım gibi sorunların varlığını tespit ettik. Çoğunluğunu edebiyat dergilerinin oluşturduğu bir dergi piyasasında ortak duyguların ve ortak hassasiyetlerin mevcutluğundan söz etmek mümkündür. Şüphesiz dergicilik uzun soluklu bir yürüyüş ve bir hikayenin kahramanı olmak gibi bir his.
Son aylarda yaşadığımız salgın mücadelesi, depremler ve sel baskınları çoğumuzun hayatını zorlaştırmış ve ruhsal olarak bir çöküntü yaşatmıştır. Bu süreçte hayat bir şekilde devam etmiş, dergiler ve diğer süreli yayımlar çıkmaya devam etmiştir. Hayatını kaybedenlere, özellikle sağlık şehitlerine ve diğer şehitlerimize, değerli edebiyatçımız Adalet AĞAOĞLU’na Allah’tan rahmet ve hastalara acil şifalar diliyoruz.
Dergicilik konusunu bizler için değerlendiren eğitimci-yazar Şeref YILMAZ’a, araştırma yazısıyla İlknur ŞİMŞEK’e, çizimde Elif Sabriye KATİP’e, Ayşe Serra BAYRAMBAŞ’a, Zerem KÜÇÜK’e ve Hindistan’dan Kiran KATKAR’a, öyküde Saliha GÖNÜLGÜL’e, Gürhan GÜRSES’e ve Müge GÜLERYÜZ’e, Anlatı türünde yazısıyla Ali Haydar BALCI’ya, Denemeleriyle Ersin EROL’a, Göksel ERKILIÇ’a, Film Eleştirisiyle Ömer ÇEVİK’e, Şiirleriyle katkı sunan Ahmet Özmen KILIÇ’a, Ayla YAYAN’a, Beyhan UYGUR’a, Gülsüm Duru BERÇEM’e, Mehmet DEMİRKIRAN’a, Tan DOĞAN’a, Asiye ERSARI’ya, Betül Zehra MERGEN’e, Ceylan KARAKUŞ’a, Edip ÇAKI’ya, Gökhan ERDOĞAN’a, Kübra ACARER’e, Mihriban TUNGÜÇ’e, Oytun AKDENİZ’e, Servan ERDİNÇ’e ve Sürgün’e, teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Bir sonraki sayımızda buluşmak dileğiyle…
Hâne-i Fanzin