Güneysu dergisinin 120. sayısı çıktı

Güneysu dergisi, 120. sayı ile 2018 güzünü selamlıyor.

Güneysu dergisinin 120. sayısı çıktı

Güneysu dergisi 33 yıllık hikayesini Osmaniye'de devam ettiriyor. Her sayıda yeni isimlere, yeni ürünlere yer vererek edebiyat ocağını söndürmeden güzelliklerle dolu, dumanı üstünde leziz yazılarla Türk edebiyatına değerler katmaya çalışıyor. Dergiye yazılar, sosyal medya aracılığıyla genel olarak isteniyor, henüz dosya adı belirlenip özel olarak yazı isteğinde bulunulmuyor.

Bu sayıda geçen ay kaybedilen Türk şiirinin aksakalı Bahaettin Karakoç bir şiiriyle yer alıyor. Ölümünden önce izin verdiği şiirin yayınlamasını görmek nasip olmamış. Rahmet olsun. Sayının diğer şairleri; Bestami Yazgan, Osman Arslan, Mehmet Gözükara, Çağatay Telli, Lale İsmayil, Ahmet Doğru, Celalettin Kurt, M. Nihat Malkoç, Ali Parlak, Ayşe Melek Kaynar, Songül Özel, Vildan Poyraz Coşkun, Veysi Kabaca, Ayhan Aslan, Mahmut Topbaşlı, İlkay Coşkun, Hüseyin Çoban, Davut Güner, Rasim Yılmaz, Selma Erdem Durmuş, Ahmet Ardıç, Sıddık Özer ve Havva Kılıçkıran.

Osman Arslan, “Bestami Ağabey: Kara Sevda, Edep, Şiir ve Çay” yazısıyla Bestami Yazgan’la ilgili hatıralarını ve onun şiiri üstüne duygularını dile getirmiş. Ahmet Doğru, “Bahaettin Karakoç'un Ardından” yazısıyla Ekim ayında kaybedilen Türk şiirinin Beyaz Kartalı’yla ilk tanışma anının hatırasını anlatmış. Hayrettin Durmuş, “Gönül Dağımız Neşet Ertaş” yazısıyla Neşet Ertaş türkülerinin hayatımızda ve gönül dünyamızdaki yerini değerlendirmiş. Mustafa Işık, “Acıyla Karılan Harç” yazısıyla şiir tadındaki denemelerine devam etmiş. Züleyha Özbay Bilgiç, “Ömrümün Mevsimsiz Düşü” yazısıyla duygularını şiirsel bir dille şiir dökmeden dillendirmiş. Fatma Aksu, “Baston” yazısıyla hatıra deneme arası bir nesirle duygularını bu defa satırlarla sunmuş. Sevim Çiftçi, “Ahmet Doğru ile Şiir Üzerine” mülâkatı ile şairle şiirleri üzerine konuşmuş. Hacer Ertürk, “Zamanın Karnındaki Nur” yazısıyla kul olmanın zayıflıklarını dile getirmiş. Muhammed Turan Şehitoğlu, “Yollar ve Şahıslar” yazısıyla okuma macerasındaki isimleri paylaşmış. Büşra Nur Kelbekli, “İmkansız” hikâyesiyle kaybedilen anneye duyulan sevgiyi öyküleştirmiş.

“Bize Gelenler” bölümünde İsa Akgül’ün Güller de Ağlar ve Sevgi Ataş’ın Emiko kitaplarının tanıtımı yapılmış. Eski sayılardan bölümünde M. Halistin Kukul’un bir şiiri, Osmaniyeli şairlerin tanıtıldığı köşede de Tarık Kılıçarslan var.

YORUM EKLE