Aşkar'ın son sayısını gördünüz mü?

İki aylık periyotlarla yayınlanan Aşkar dergisi 17. sayısıyla raflarda.

Aşkar'ın son sayısını gördünüz mü?

Aşkar 17. sayısıyla geçen günlerde okurlarına merhaba dedi. Giderek güçlendirdiği kadrosuyla gelecek için onlardan çok şey beklememizi hissettiren Aşkar yine dopdolu.

İki ayda bir çıkan dergide, ilkyazı olarak büyük şiir ve cins şiiri ele alan İdris Ekinci yazısı, inanılmaz tüyolar veriyor.

Son zamanlarda eleştirel bakış için itinaya yaklaşan Aşkar, Aziz Mahmut Öncel’in, Birhan Keskin’e ait “Soğuk Kazı” adlı şiir kitabının eleştirisiyle karşımıza çıkıyor.

Köklü bir eleştirel bakışla sağlam şiir modern şiirimizin kökleri gibi kitaplara imza atan Osman Özbahçe’yi ise iddialı bir başlıkla İrfan Dağ incelemiş.

Aslı Serin şiirinde yeni bir izlek yakalayan Özgür Ballı, Aslı Serin şiirindeki yoksunluğu tutmakta.

Yine “Reşit Güngör Kalkan, Mustafa Çiftçi, Akif Hasan Kaya, Zehra Gülrû Onat, A.Merve Paslı, Nezihe Eylül, Hikmet Çamcı, İsmail Isparta, Yahya Yüzgeç, İhsan Irmak” Aşkar’da.

Şiirleriyle “İdris Ekinci, Aziz Mahmut Öncel, İrfan Dağ, M.Melih Erdoğan, Özgür Ballı, İlhan Kayhan, Nezihe Eylül, Hikmet Çamcı, Veysel Karani Tur, misafir Geoffrey Hill, Bilal Can” gibi nazenin şairleri anmayı borç bilir Aşkar.

Bu taze tay izlenesi.
Haydi.

Aziz Mahmud Öncel haber verdi

YORUM EKLE