Kevser Eğitim Kültür Sanat Çevre Sosyal Dayanışma Derneği 2007 yılında Ankara’da kuruldu. Kurucu heyet ve aynı zamanda yönetim kurulu, görev yapan ve emekli Kur’an kursu öğreticilerinden oluşuyor.
Niyetlerin cem olup bereketlenmesi bu dernek
Böyle bir dernek kurma fikri uzun yıllar süren haftalık mutad toplantıların bir semeresi. Niyetlerin, duaların, hedeflerin, tecrübelerin cem olup bereketlenmesi. “Bir olalım, iri olalım, diri olalım” diyerek çıkılan bir yolculuk. Yolun sonuna; hedef ve ideallerin ötesine dua ve iyi niyetlerle varıldı. Belki akla hayale gelmeyen işler derneğin faaliyet raporuna geçti. Ve ‘Kevser’ adı, Kevser havuzuna matuf koyuldu, orada buluşmayı temenni ederek.
Kimlere hitap ediyor?
Kevser Derneği genelde herkese, özelde ise Kur’an kursu mezun, mensup ve öğreticilerine hitap ediyor. Kur’an kurslarından mezun olan öğrencilere, bilgilerini tazelemek ve bilgi birikimlerine yenilerini eklemek için alternatif bir mekân burası. Kur’an kursu öğreticilerinin ise, meslektaşlarıyla bilgi alışverişinde bulunabilecekleri, tanışıp kaynaşacakları sıcak bir ortam.
Mûsikî korosu da var
![]() |
(+) |
Dernek, kurulduğundan beri her an aktif olarak kullanılan mekânında Kur’an’ı güzel okuma dersleri, Tefsir dersleri, Arapça dersleri, Hat dersleri, Ney dersleri, Peygamberler Tarihi okumaları, Kur’an kursu öğreticiliğine hazırlık kursu, Yaz kurslarına hazırlık seminerleri gibi eğitim faaliyetleri düzenledi. Kevser Derneği Tasavvuf Mûsikîsi Bayanlar Korosu, derneğin sanat alanındaki faaliyetlerinden biri. Yaklaşık on beş kişiden oluşan koro, mûsikîmizin farklı makamlarından eserler icra ederek hoş nağmeler bırakmaya devam ediyor.
Bir insanın/bir müslümanın gündeminde olması gereken ne ise onu gündemine taşımış, “birlikten kuvvet doğar” sözünden hareketle üyelerine ve diğer katılımcılara yönelik programlar da düzenlendi Kevser Derneği’nde. Bunlardan bazıları, “suyu kullanma bilinci”, “işgal altındaki Gazze”, “yerli malı kullanımı”, “milli birlik ve beraberlikte din unsurunun önemi” konulu programlar.
Vefa programlarında kimler konuşuldu?
![]() |
(+) |
Dernek ayrıca, “Vefa Programları” adı altında ilk olarak 2009 yılında, “Kur’an'a gösterilen vefanın timsali hocalarımıza hürmetlerimizle” diyerek ‘Üstatlara Şükran ve Vefa’ başlıklı bir program düzenledi. Program, İlhan Tok ve Safvan Çakıroğlu hocalarımıza ithafen düzenlendi. Vefa Programları’nın ikincisinde ise, ‘Hafız Ali Rıza Sağman’ın Hatırasına’ başlığıyla, Ali Rıza Sağman Hoca’nın pek çok yönü, kültür hayatımıza katkıları programa katılan öğrencileri tarafından anlatılmış, bu vesileyle değerli hocamız anılmış.
Kevser Derneği çatısı altında atan kalplerin, İ'lâ-yı Kelimetullah yolunda çabalarının daha nice yıllar sürmesini, ümit ve dua ediyoruz.
İrtibat ve bilgi için: 0(312) 356 01 56 [email protected]
Esra Nur Madenci haber verdi