Genç Öncüler dergisinin Nisan 2017 tarihli 117. sayısı çıktı.

Dergi bu ay, sinema endüstrisini ve sosyal medyanın sosyolojik kültürü işgalini dosyaya taşıyarak okuyucularının karşısına çıkıyor. Selamın eminlik duygusu verdiği zamanlarla sosyal medya haberleşme kiplerini karşılaştırıyor; beyaz perdenin karanlık yüzüne dikkat çekiyor; sosyal medya bağımlılığıyla karanlık yüzün arasındaki paralel ilişkiyi masaya yatırıyor.

Osman Zinnur Aksu, sinema sektörünün insana sunduğu yaşam tarzını yazdı. Talha Ulukır, Avrupa Birliği’nin Türkiye’de ve dünyada filmlere fon ayırırken istediği şartların neler olduğunu açıkladı. Senanur Yaşaroğlu, sosyal medyanın bizim neyimiz olduğunu sorguladı. İsmail Memiş, kendisiyle yapılan röportajda sosyal medyanın tarihini ve sosyal medya bağımlılığını anlattı.

Dosya dışı konularda ise Sadettin Ökten ile babası Celal Hoca üzerine bir söyleşi gerçekleştirilmiş. Vahap Yaman yavrusunu anlamak isteyenler için tavsiyelerde bulundu. Adnan Ergün Aş/hane şiiriyle Cibali sokaklarını anlattı.