Işık, Figür ve Mekan ilişkisiyle Temel Sanat Eğitimine giriş

Bilim ve Sanat Vakfı'nın Sanat Araştırmaları Merkezi atölyeleri kapsamında; ressam ve illüstratör Necmettin Asma ile Temel Sanat Eğitimi'ne giriş atölyesi başlıyor.

Işık, Figür ve Mekan ilişkisiyle Temel Sanat Eğitimine giriş

İllüstrasyon ve çizim, fikir ve el becerisinin birlikte icra edildiği kadim bir sanattır. Materyaller gelişirken çizim yaklaşımı ve teknikleri de aynı hızda gelişiyor. Sanatçının geliştirdiği kendine has teknikleri, ortaya çıkardığı ürünü özgünleştiren önemli temel faktörlerden sadece bir tanesi… Bu atölyede, kendine has çizim yaklaşımının geliştirilmesine yardımcı olacak birtakım ipuçları bulacaksınız. “Çizim yaparken karşılaşılan sorunlar nelerdir?” “Bir çizimi etkileyici yapan beceriler” “Çizim yeteneği sonradan kazanılabilir mi?” gibi sorulara cevaplar aranacak. Temel beceriler, tonlar ve daha birçok konuda tecrübeli ressamların kullandığı tekniklere de yer verilecek.

Temel sanat eğitimine dair mütevazı bir başlangıç olması planlanan atölyede ele alınacak başlıklar şu şekildedir: 

Çizgi, Yüzey, Doku, Işık, Renk, Tonlar, Tarama, Hacim

Atölye katılımcıları ile ayrıca, hatların (kenarların) algılanması, mekân (uzay) algısı, figür, obje ve mekân arasındaki ilişkiler algısı, optik yanılma, görmeyi güçlendiren teknikler gibi başlıklar altında küçük pratik denemeler de yapılacaktır.

Tarih: 5 Nisan 2019 Cuma 

Yer: Şakir Kocabaş Salonu

Saat: 17:00

YORUM EKLE