Göç ve terk edilmişlik üzerine çarpıcı bir fotoğraf sergisi

Sizi Van Gölü'ne; göç kavramına bir inci kefalinin gözünden, terk edilmişliğe ise su altından dev mikrobiyalitler üzeriden bakmaya davet ediyoruz. Fotoğraf sanatçısı Saygun Dura'nın olağanüstü kareleri sizi büyülü bir yolculuğa çıkaracak.

Göç ve terk edilmişlik üzerine çarpıcı bir fotoğraf sergisi

Istanbul Concept organizasyonu ile 5 Kasım'a kadar Pera Palace Hotel’in yeni sanat alanı Galata Fuaye’de bu kez, tanıtım ve reklam fotoğrafçılığındaki kariyerini su altı fotoğrafçılığına taşıyan Saygun Dura’nın “Arada” adlı sergisi sanatseverlerle buluşuyor. Sanatçının Van Gölü’nde çektiği ve beş yıl boyunca üzerinde titizlikle çalıştığı inci kefalinin göçü ve Van Gölü’nün mercanları diye bilinen, gerçeküstü heykelleri andıran mikrobiyalitleri kapsayan sergi, insana dair duyguları başka dünyalar üzerinden metaforik aktarımlarla derinden sarsıyor.  

Göç ve terk edilmişlik kavramları Saygun Dura’nın sürreel fotoğraflarında…

Van Gölü’nün eşsiz florasında yaptığı su altı çekimlerinde; göç kavramını inci kefalinin yeni yuvalar arayışıyla ve terk edilmişlik kavramını ise doğal su altı oluşumları mikrobiyalitlerle sembolleştiren Saygun Dura sanatseverlere bambaşka bir dünyayı bize çarpıcı biçimde sunuyor. İnci kefalinin hayatta kalmak ve türünü devam ettirmek için çıktığı göç yolculuğunu içeren sergi aynı zamanda bazı yerlerde boyları 40 metreyi bulan, dünyanın en büyük mikrobiyalitlerine sahip Van Gölü’nün eşsiz florasına da odaklanıyor. Su üzerindeki ‘yaşam’ ve ‘canlılık’ ile suyun altındaki terk edilmiş bir antik kenti andıran ‘kimsesizlik’ olguları Dura’nın fotoğraflarında izleyiciyi sürreel tablolar hissi ile sarmalıyor.    

Saygun Dura’nın göçe ve terk edilmişliğe metaforik olarak odaklandığı ARADA sergisi 5 Kasım’a kadar pazartesi hariç her gün saat 12:30-19:00 arası Pera Palace Hotel-Galata Fuaye’de izlenebilir.

YORUM EKLE

banner36