Dergâh Dergisi'nin Mart sayısında Feyza CinserNecip Fazıl’ın “Çile” şiirinin şimdiye kadar hiç bilinmeyen ilk hâlini gün yüzüne çıkarıyor. Şiirin bu ilk hâli “Tanrım Diledi ki” başlığıyla yayımlanmış. Mehmet Sümer ise, Hüseyin Daniş’in kendi kaleminden özgeçmişini Almanya’da neşredilmiş Farsça bir derginin sayfalarından Dergâh’ın sayfalarına taşıyor. İki metin de edebiyat tarihimize mütevazı bir katkı sunuyor.

Ayşe Nur Biçer, Nergihan Yeşilyurt, Kadir Korkut, Enes Gündoğdu, Murat Çetin, Levent Dalar, Zekiye Demir, Selma Yıldırım Kıldan ve Taha Tayyib Karaaslan bu sayının şairleri.
‘Derkenar’ sütunlarında Erhan Genç, Ramazan Ekici’nin ilk romanı Yedi Dağın ÇiçeğiAhmet Duran Arslan ise Yakup Öztürk tarafından yayıma hazırlanan Yusuf Akçura’nın Üç Tarz-ı Siyâset kitabını tanıtıyor.
Aysun EllidokuzoğluEmine Altınkaynak, ve Şamil Potur Mart ayının hikâyecileri.
Mustafa Özel’in makale başlığı manidar: “Altta Kalan Tek Ulus: Borçlular!”
Selim KarlıtekinMaurizio Lazzarato’dan tadımlık bir bölümün çevirisini paylaşıyor.
Ali Ayçil’in makalesi Dergâh’ın Mart 1990 tarihli ilk sayısına da gönderme yapan bir metin: “Yerlilik Daima!”
Makbule Nur Ayan’ın çevirisi, Proust’un ünlü romanı Swann’ların Tarafı’nın editörler tarafından nasıl ıskalandığına dair. Yazı, Jérôme Dupuis imzalı.
Dergâh’ın ‘Orta Sayfa’ söyleşi konuğu İdris BostanHalil Solak’ın hazırladığı söyleşide bir ilim adamının nasıl yetiştiğine şahit oluyoruz.
Münire Daniş, iki ayda bir kaleme aldığı sinema eleştirilerine bir yenisini ekliyor. Daniş, bu sayıda Azizler filmini değerlendiriyor.
İsmail Kara yakın tarihimizi tamire yarayacak notlar paylaşmayı sürdürüyor. Kara, yazısında tartışmalı bir konuyu irdeliyor: Massignon Müslüman mıydı?
Fulya İbanoğluSeyfeddin Hüsnü Toray’ın bir resminden hareketle denize bakan tekkelere odaklanıyor.
Mustafa İsmet UzunTDV İslam Ansiklopedisi Ayasofya maddesinin nasıl hazırlandığını anlatıyor. Ansiklopedi mutfağından güzel bir hatıra.
Arka kapakta Mustafa Kutlu’nun “Hayatın Rengi” başlıklı denemesi var.