Kütahya Geleneksel Sanatlar ve Kültür Derneği’ne mensup sanatkârlar Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde düzenledikleri hüsn-i hat sergisiyle göz doldurdu. Sergide yer alan hat tablolarının satışından gelecek kazanç ise sakatlar için ümit kaynağı olacak. Hüsn-i hattı ve sosyal sorumluluğu bir araya getiren bu sergi Ramazan'da düzenlenmesi sebebiyle yardımlaşma duygularımızı da ön plana çıkarmaktadır. Sanatkârları bu husus için tebrik ve takdir etmek gerekmektedir.

Böyle projelerimizin olması gerekir

Son zamanlarda Müslümanlar arasında görülen hissizlik, yabancılaşma gün geçtikçe maalesef artmaktadır. Aynı apartmanda yaşayan iki Müslüman birbirini tanımamaktadır. Dünyada Müslümanlar arasında yardımlaşma da azalmaktadır. Bu sergi hem Türkiye için hem de dünya Müslümanları için örnek teşkil etmesi bakımından çok önemli bir sergidir. Elde edilen gelirlerin Sakatlar Derneği’ne bağışlanacak olması Müslümanlar arasında bir yardımlaşmayı da gündeme getirmektedir. “Hayırda yarışın” ayet-i kerimesi ışığında düzenlenen sergi özelde sakat kardeşlerimizin ihtiyaçlarını giderecek olsa da genelde tüm Müslümanları hayra, yardımlaşmaya, yekvücut olmaya çağırmaktadır. Türkiye’de böyle projelerin olması, gelişmesi, desteklenmesi gerekmektedir.

Sergiye maalesef devlet eşrafından, büyüklerden katılan olmadı. Böyle projelerin desteklenmesi gerekmektedir. Kendilerine bu hususta özen göstermelerini istirham ediyoruz.

İlmin zekâtı yüzde yüzdür

Yardımlaşma denildiğinde hiçbir zaman yüzünü öteye dönmeyen kıymetli üstad Mahmut Şahin ve onun kıymetli talebelerinin yardımlaşma konusunda gösterdiği çabalar bütün derneklere, hattatlara örnek teşkil etmektedir. Derneklerin bu hususta bu sergiden dersler çıkarmaları gerekmektedir.

Üstad Mahmut Şahin ve talebelerinin yazdığı hüsn-i hatlar ise insanı başka âlemlere götürecek kadar güzel. Sergide yüz otuza yakın tablo sergilenmektedir. Hüsn-i hat tablolarını yazan bazı hattatların ismi ise şöyle: Üstad Mahmut Şahin, Arif Çelik, Ahmet Türk, İsmail Tülüce, Ömer Kısa, Erkan Bakım, Eyüp Can Sarı, Ülfet Balon, Süleyman Hatipoğlu.

Üstad Mahmut Şahin açılış konuşmasında “Malın zekâtı kırkta birdir. İlmin zekâtı ise yüzde yüzdür, biz bunun bilincindeyiz.” dedi. Gerçekten ilmin zekâtını veren bu hattatların gösterdiği çabaya ses vermek gerekir. Böyle bir sergi hazırladıkları için kendilerine minnettarız.

Bu kıymetli sergi 4-12 Temmuz arasında Dolmabahçe Sanat Galerisi’nde gezilebilecek.

 

Yunus Sürücü haber verdi