Allah izin verdi, hilal dolunay oldu. Bayram geldi. Fıtr bayramı.
Allah izin verdi, bu senenin üzerimize farz kılınmış orucunu tuttuk. Oruç ayı ikmale erdi. Bayram geldi. Allah'ın müminlere güzel bağışı.
Allah yahudi'ye mühlet verdi, yahudi de katılaşmış kalbiyle kardeşlerimize bomba yağdırdı. Filistinliler'i müslüman toprağında, topraklarımızda hunharca katletti. Öyleyse bizim fıtrat'ı, bozulmamışlığı yakalamamız gerekiyor.
1433. orucu tutarak bayrama eriştik
Bayram geldi. En samimi dualar için. Gavurun geçici hakimiyetinde vahşileşmiş bütün ilişkiler ağını kırıp merhamet ve adaletle hüküm sürebilmemiz için fiili, kavli ve kalbi dua günleri...
Allah izin verdi, 1433. orucu tuttu Ümmet-i Muhammed. Devirler, asırlar geçti. Oruç o özel yerini hiç kaybetmedi. Sonunda da hep gidip bayramla çiçek açtı.
Birbirimize sımsıkı sarılacağız. Ayrılık ve fitneyi aramızda ezeceğiz inşallah. Müslümanların yaşadığı bütün topraklarda kan ve gözyaşı dursun, bozulan birlik yeniden tesis edilsin diye dua ederek.
Bayram değil demeyeceğiz. Bayram. Allah'ın Gani oluşunu idraktir bayram. Allah'ın bütün gönderdiklerine, güle ve dikene razı olmaklıktır. Kabulleniştir Allah'ın zorlu imtihanlarını.
Şehadet şerbetiyle iftar edenler!
Bayram geldi. Gazze'de müslümanlar Yahudi zulmüne direnerek şehadet şerbetini kabul ettiler.
Bayram geldi. Biz de Hakk ve batılın mücadelesinin kıyamete kadar devam ettiğinin farkında olarak ve asla umutsuzluğa düşmeyerek karşılıyoruz onu. Asla pes etmeyerek. Bizi gafletten uzak tutacak ibadetlere sarılarak. Allah'ın şeriatına muhalif söz ve davranışlarımızı azaltmaya, yok etmeye çalışarak.
Çok zor bir bayram selamlaşması bu. Kesik, utangaç bir sesleniş. Hüznün ve acının koyu kırmızı rengi vuruyor kelimelerime. Resulüllah'ın ikinci halifesi Ömer'ul-Faruk'un fethettiği Bilad-ı Şam'dan, Türkistan'dan ve başka beldelerden geliyor ve yerleşiyor bu büyük acı tam buraya. Kalbimize. Canımız yanıyor. Gözlerimizi yakalıyor o kan kırmızısı.
Bayramı böyle karşılıyoruz, Rabbimiz bizi bağışla!
Bayramı böyle karşılıyoruz. Bir utançla. Bütün savaşamayanların üzerine vuran bir utançla anlatıyorum ben de. Rabbimiz bizi bağışla. Bize cesaret ve imkan bahşet. Bizi bu utançtan, bu görünür görünmez esaretten kurtar.
Bayram geldi. Bir sahur vaktinde kardeşlerine yardım edemeyen bir adamın kendini değersiz ve işe yaramaz bularak bütün dünyayı kendiyle birlikte yok etmek istemesinin korkunç acısını bize daha fazla yaşatma Allahım. Kalbimizi genişlet.
Bayram geldi. Yeryüzündeki bütün müslümanları birlikte sevindir. Senin kudretin ve rahmetin herşeyi kuşatmıştır.
İhdinessırata'l-müstakim!
Bayram geldi ve biz Sen'den başka Mabud ve Yardımcı bilmiyoruz. Bize birbirimizle yardım et. Göklerin ve yerin orduları senindir. Bizi onlarla destekle. Bizi yahudiler ve hristiyanlar gibi gazaba uğramışlardan ve dalalete düşmüşlerden eyleme.
Bayram geldi. Bize maddi ve manevi fetihler nasip eyle. Bize gök sofrasından rızıklar indir. Meryem'i besleyip doyurduğun gibi. Peygamber Efendimiz'i onca yoksulluk ve zorluk içinde rızıklandırdığın gibi. Sancağı ver birine ki sinsi yahudinin sığındığı batı kalesini yerle bir etsin. Zulmeden ve bozgunculuk yapan düşmanı bütün topraklarımızdan sürelim Allahım. Amin.
Bayram geldi. Zaferle ve bütün düşman istilalarını püskürtmekle bizi sevindir ki bayramımız uzun sürsün Ya Ahkeme'l-Hakimin!
Mustafa Nezihi utanarak seslendi