Adem ÖzköseBir otostopun değiştirdiği hayat

Türkiye’de 2 . baskı dahi insanın yüzünü güldürür. Özellikle popüler romanları ve siyasi gazeteci kitaplarını  /bunlarda da yazanın şöhret olması ya da spekülatif bir konuda yazması şarttır/ hariç tutarsak öykünün şiirin 2. baskıya gitmesi hayli zor, röportajın da o kadar olmasa da zordur.

Gerçek Hayat Ortadoğu muhabiri Özköse’nin yazın çıkan Cennete Otostop ismindeki röportaj derlemesinin 2. baskısının eli kulağında.

Cennete Otostop, Adem ÖzköseYazara sorduğumuzda mütevaziliği elden bırakmıyor. Adem,  kitabı beğenenler çok çok hediye ediyorlarmış etraflarına,  diyor.

Kitabın ismi neden Cennete Otostop?

Kitabı okuyunca isminin de nerden geldiği anlaşılıyor. Bu enteresan ve belki bazen “Neden böyle?” diye sorulacak isim hikâyelerden birinden geliyor, tam da yerine oturuyor.

Alman genci anne babasını ziyarete gidiyor. Gittiği yer Frankfurt taşrasında bir kasaba. Issız yoldan araç geçmezken bir araba onu alıyor. Arabadaki Davut isminde bir gurbetçiyle tanışıklık o tanışıklık. Sonrasında görüşmeye devam eden Alman genci Müslüman oluyor.

Bütün bu süreci başlatansa o otostop.

Adem Özköse ve Filistinli çocuklar

Çeviriler de olacak

Kitabı okuyanların bir de o gözle bakarsa fark edecekleri bir şey var: İçinde Uzak Doğu’dan Güney Amerika’ya envai çeşit   hikaye  barındıran bu röportajların olabildiğince çok dilde yayımlanması çok güzel olacaktır. Adem’den aldığımız habere göre şu anda İngilizce ve Arnavutça çeviriler yapılıyormuş.  Bizden hatırlatması: İspanyolca ve Portekizce de elzem. Hem  kitapta çokça var oraların insanları,  hem de gündelik haberlerden biliyoruz: Latin Amerika da ve Brezilya’da İslam’a ilgi artarak büyüyor.

 

 

Yasin Şafak Cennet’in yolu belli dedi