İlim ve İrfan dergisi istikrarlı yürüyüşünde, “Ey Allah’ın kulları kardeş olunuz!” ayet-i kerimesini esas alarak kardeşliğimizi en geniş manevi, sosyal ve psikolojik unsurlarıyla yeniden hatırlatıyor. Ramazan bayramının yeryüzündeki en müstesna kardeşlik tablolarına sahne olduğu bugünler, bizleri İslam şemsiyesinin kuşatıcı rahmet iklimi altında toplamaktadır.
Konuşacak çok konumuz var
İman kardeşliği sınırları aşar: Coğrafi sınırları, maddi sınırları, ekonomik sınırları, mahalli sınırları, dil sınırlarını, renk sınırlarını, eğitim sınırlarını… İki mü’minin karşılaştıklarında birbirlerine “Selamün aleyküm” demesi yeterlidir kaynaşmak için. Artık ikisi o kadar yakın ve tanıdıklardır ki, ta Hazret-i Adem’den (as) bugüne kadar konuşacak çok şeyleri vardır: Mesela Hazret-i İbrahim, mesela Kâbe, mesela Kudüs, mesela Medine, mesela ezan, mesela muhabbetullah…
Dergide, kardeşlik bağlamında İsmail Acarkan, Doç. Dr. Selahattin Yıldırım, Zeki Bulduk ve Mona İslam’ın kaleme aldığı yazılar, kardeşliğimizi bütün hücrelerimize kadar yeniden diriltiyor, yeniden hatırlatıyor. İsmail Acarkan yazısında kardeşimizi kaç kez affedelim diye soruyor.
Derginin orta sayfasında İrfan Kaynağı köşesinde yazıları yer alan Şeyh Muhammed Muta’ Haznevi de bu sayıda kardeşlik konusunu işliyor.
Şeyh Muhammed Muta’ Haznevi, dinimize bağlılığımızla kardeşlik hukukumuzu her zaman sağlamlaştıracağımızı işaret ediyor.
Bu sayıda Sorgu-Sual köşesinde Ömer Tuğrul İnançer var, İnançer, “Efendimizin cemalini seyrederek ölmek isterim.” diyor. Usta çizer Hasan Aycın ise, Nazer ber-kadem kavramını çizgisiyle yansıtıyor.
Bayramın ruhu, ruhun bayramı
Ahmet Birler imzasını taşıyan ve Ramazan bayramının ruhunu anlatan yazı, bayramı yaşamanın inceliklerini ortaya koyuyor.
Prof. Dr. Süleyman Derin, İmam Rabbani Hazretlerinin bir mektubundan hareketle sahabe efendilerimize hürmetin, bakışın, sevginin nasıl olması gerektiğini temel itikat ölçülülerimizi esas alarak dikkatlere sunuyor. Fitneler, krizleri içinde içeriden yıkılmaya çalışılan temel inançlarımızın, Asr-ı Saadet’ten bugüne geldiği gibi, yine berrak ve billur biçimde var olmasının sahabe efendilerimize bütüncül bir hürmetle korunabileceğini vurguluyor.
“Sadakatin Zirvesi Ebu Bekir Sıddık (ra)” başlıklı yazı ise Saadettin Acar imzasını taşıyor. Kâmil Yeşil ise menkıbelerin ruh iklimiyle örülü hikaye tadındaki yazısında nasibi olmak kavramını işliyor..
Adem Dönmez, okurlarını Urfa’ya peygamberleri ziyarete götürüyor.
Derginin Ailemiz bölümü ise, bayramı bayram gibi yaşamanın ipuçlarını sunuyor.
İrtibat telefonu: 0 212 694 98 98
Ahmet Hazne haber verdi