Şiir, hikâye, araştırma, inceleme, röportaj, deneme, makale ve kitap eleştiri yazılarıyla göz dolduran dergi, Ağustos 2019 sayısıyla yayımda. Muharrem Dayanç, Fatma Zehra, Fahri Tuna, Adem Polat ve Mahmut Babacan 550. sayıya katkı sağlayan isimlerden.
Derginin bu ayki röportajında, Türk Edebiyatı dergisi genel yayın yönetmeni Bahtiyar Aslan, Ahmet Güner Sayar’la “Şeyh Bedreddin” eseri, Sayar’ın monografi ve portre yazarlığı, Süheyl Ünver ve Ahmed Amiş Efendi üzerine konuştu. Bu röportaj, Ahmet Güner Sayar’la yapılan en uzun ve derinlikli röportajlar arasında. Ayrıca Ahmet Güner Sayar, röportajda babası yazar Abbas Sayar’ın edebî hayatı hakkında da önemli açıklamalarda bulunuyor.
Muharrem Dayanç’ın “Tanpınar’ın Paris Dikkatleri” başlıklı inceleme yazısı; Tanpınar’ın Paris macerasını ele alması ve bu ilk Avrupa macerasının, Tanpınar’ın hayatının dönüm noktalarından biri olduğunu anlatması bakımından önemli.
Fatma Zehra’nın “Memduh Cumhur’u Yâd Ederken” başlıklı inceleme yazısı, son Osmanlı çelebisi Memduh Cumhur’un hayatından bazı önemli kesitler sunması bakımından dikkat çekici yazılardan.
Fahri Tuna’nın “Mehmet Niyazi’nin Akyazı Günleri” başlıklı araştırma-inceleme yazısı; yazar Mehmet Niyazi Özdemir’in, doğup büyüdüğü, sokaklarında koşturduğu, yaylalarında kaybolduğu Sakarya Akyazı günlerine ışık tutması bakımından önemli.
Adem Polat’ın “Okur Aynasında Gizlenen Yüz: Kupa Kızını As” başlıklı kitap eleştiri yazısı Şenol Turan’ın Ötüken Neşriyat’tan çıkan son romanı “Kupa Kızını As”a romancı anlatımı ve karakter arasında farklı bir bakış açısı sunması bakımından dikkat çeken yazılardan.
550. sayıda, kitap tanıtım yazılarının bulunduğu “Kitaplık” bölümü ve tiyatro, sinema, sergi ve anma programları gibi sosyal faaliyetlere yönelik tanıtım yazılarının yer aldığı “Ajanda” bölümü de yer alıyor.