1 Şubat 1985’te bir ilçe olan Osmaniye’nin kıt imkânlarıyla çıkmaya başlayan dergi, 125. Sayısıyla Çukurova’da üçüncü bir ırmak, söz ırmağı, olmak azmiyle çıkışını sürdürüyor. Bir grup Osmaniyeli edebiyatseverin Ahmet Neşet Dinçer önderliğinde çıkarttıkları edebiyat dergisi, üçüncü kuşak Güneysu sevdalıları tarafından devam ettiriliyor.
Güneysu yeni yaşını, yeni katılan kalemler kutluyor. 125. sayısında kış mevsimini ele almış. Kar, yağmur, soğuk... Bütün güzelliği ile kış mevsimine yer verilmiş, kapak fotoğrafı da öyle.
Bu sayıda BİLSEM öğrencisi üç genç kaleme yer verilmiş. İki hikâye ve bir hikâye tahliliyle sayfalarına konuk etmişler. Bunun için Ankara Altındağ BİLSEM’e ve öğretmenleri Zeynep Sati Yalçın’a teşekkür edilmiş. Bu bağlamda gençlerin yazmasının, edebiyatla uğraşmasının önemli olduğu vurgulanmış ve bu açıdan BİLSEM’lerin edebiyat çalışmalarının önemine değinilmiş.
Bu sayının şairleri bir hayli kalabalık: Bestami Yazgan, Lütfü Şehsuvaroğlu, Musa Serin, Çağatay Telli, Ahmet Doğru, Ali Parlak, Ercan Sağlam, Mehmet Gözükara, Hüseyin Özkaynakçı, M. Nihat Malkoç, Züleyha Özbay Bilgiç, Lale İsmayıl, Celalettin Kurt, Rasim Yılmaz, Ersin Kartal, Kübra Kulıyeva, Gülçin Yağmur Akbulut, Şehnaz Ağamir Azertürk, Berika Gedik, Kadir Huylu, Filiz Kalkışım Çolak, Songül Özel, Özkan Kaya, M. Turan Şehitoğlu, P. Damla Aksoy, Recep Şen, Hüseyin Çoban, Çetin Oranlı, Selma Erdem Durmuş, Mehmet Gürbüz ve Veysi Kabaca.
Ahmet Sezgin, “Neyi, Nasıl, Niçin Okumak?” yazısıyla okuma eylemini sorgulamış. Hayrettin Durmuş, “Havalar Türkü Tadında” yazısıyla türkülere sinen kışı tasvir etmiş. Emrullah Şavlığ, “Üç Konaklı Üç İstanbul” yazısıyla Mithat Cemal Kuntay’ın Üç İstanbul romanını değerlendirmiş. Ahmet Özmen Kılıç, “Nihansı Aşk Sendromu” yazısıyla yitip giden gençliğe ve heveslere doğru bir mazi yolculuğu yapmış. Ahmet Doğru, “Börküley Ana” hikâyesiyle Anadolu kadının bilgeliğini, acısını ve yalnızlığını öyküleştirmiş. İlkay Coşkun, “’Dünya Döngüsü’ Şiir Kitabı Hakkında” yazısıyla Ahmet Doğru’nun şiirlerini değerlendirmiş. Erhan Çamurcu, “İyilik” hikâyesiyle iyilik yapmanın ve iş sahibi olmanın güzelliğini öyküleştirmiş. Karani Özkaya, “Yangın” adlı kısa öyküsüyle yalnızlığı ve ıssızlığı betimlemiş. Nehir Atakul, “Kapılar” adlı kısa öyküsüyle hayalin gizemli kapılarını aralmış. Bengisu Yıldırım, “Dönüş Adlı Hikâyenin Tahlili” yazısıyla Guy de Maupassant’ın hikâyesini değerlendirmiş. Eski sayılardan bölümünde Salih Sefa Yazar'ın bir şiirine, Osmaniyeli şairlerin tanıtıldığı köşede de Veysi Kabaca’ya yer verilmiş.