
TYB İstanbul şubesi seçimlerinde bilindiği gibi iki liste yarıştı. Avukat Razaman Arıtürk'ün divan başkanlığında heyecanlı bir şekilde gerçekleşen seçim Ali Ural listesinin 87 oy almasıyla sonuçlandı. Cafer Vayni listesi ise 35 oy aldı.
123 oy kullanılan seçimde çok değerli bir çok yazarın oylamaya iştirak etiği görüldü. Yer yer gergin anların yaşandığı seçimde GYY'miz Asım Gültekin'in yaptığı bir espri tam anlaşılamadı. 'Bağırarak bu işler olmaz' cümlesini ortalıkta bağrışanlara karşı normal üstü bir sesle kullanan sayın Gültekin'e sonradan niçin sesini yükselttiği sorulduğunda 'Ses yükseldikçe anlam azalır!' dedi ve ekledi: Bu mizahta bir yöntemdir. Haksızlığa karşı mizahçı sesini çıkarmalıdır ama bu ses elbette bağırma şeklinde olmamalıdır. Bağırmanın kötülüğünü bağırarak dile getirmekse yapılmakta olanın tam olarak anlaşılmasına yönelik bir dozaj arttırma operasyonudur' dedi. Cihat Zafer'in esprisi de çok yerinde idi ve tebessümlere vesile oldu.
Seçimler kardeşlik duygularını ifade eden açıklamalarla sona erdi. İçinde Gyy'mizin ve editörümüzün de yer aldığı yeni yönetime başarılar diliyoruz.
Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi Olağan Genel Kurulu kazanan liste (7 Şubat 2010, saat 18:56)
Yönetim Kurulu Asıl
A. Ali Ural
Ahmet Mercan
Metin Karabaşoğlu
Mustafa Özcan
Belkıs İbrahimhakkıoğlu
H. Hüseyin Emiroğlu
İrfan Çalışan
M. Akif Özmen
Asım Gültekin
Yönetim Kurulu Yedek
Yusuf Gedikli
Bedri Gencer
Bünyamin Şen
Adem Turan
Alpaslan Durmuş
Hüseyin Akın
Lütfi Arslan
Mahmut Bıyıklı
Cesur Küçük
Haysiyet Divanı
Ahmet Taşgetiren
Ahmet Turan Alkan
Yusuf Kaplan
Haysiyet Divanı Yedek
Hüsnü Kılıç
Ömer Ziya Belviranlı
Ferman Karaçam
Denetleme Kurulu Asıl
Cevat Özkaya
Muzaffer Doğan
Recep Garip
Denetleme Kurulu Yedek
Abdullah Yıldız
Mahmut Balcı
Mustafa Semih Arıcı
Abdüssamet Bilgili haber verdi
Neden Ali Ural keşke olmasaydı diyor? Daha mı az yazıyor Ali Ural?
Yeteri kadar yazmaya zaman ayıramıyor mu diye düşünüyorz Aydan hanım?
Yoksa, gerekçeleri farklı mı?
Bir de habere göre Vayni listeesi kaybetmiş. Şu kaybeden listede kimler
varmış acaba? Haber eksik hazırlanmış. Listeyi de merak ettim.



