Çok Okunanlar
Son Yorumlananlar
NASA Yeni Gezegenler Keşfetti
Namaz Vakitleri
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ŞEHADET AYINDAYIZ
Şubat ayı Şehitlerin ayı!
Bu ayın akıllarımızda yer edeceği bir özelliği bir çok şehidin şehadetinin bu ay içerisinde gerçekleşmiş olması..
07 Şubat 2010 Pazar 12:01

Şehitlerin Allah katındaki önemini hepimiz az biraz biliriz. Nitekim Allah,Bakara Suresi'nin 154. ayetinde "Allah yolunda öldürülenlerlere ölüler demeyin. Onlar diridirler fakat siz sezemezsiniz." buyuruyor. İman sahipleri bilirler ki ölüm bir yok oluş değil,Allah yolunda şehadeti yeni ve sonsuz bir hayatın başlangıcı olarak görürler. Müslüman için Allah yolunda şehadetten daha kutsal başka bir şey olabilir mi? İşte Şubat ayında şahadete erişen güzel insanlardan bir kısmı:

11547İskilipli Atıf Hoca (4 Şubat 1926) :

Köy hocasından İskilip'te 2 sene ders aldı. Daha sonra medresede derslere devam etti. Medrese eğitiminin sonunda Fatih Camii'nde dersler vermeye başladı. Daha sonra İlahiyat Fakültesine başladı ve buradan Kabataş Lisesi'ne Arapça öğretmeni olarak geçti.

Şapka kanunundan 2 yıl önce yazdığı "Frenk Mukallitliği ve Şapka" adlı eseri nedeniyle şapka kanununa muhalefetten İstiklal Mahkemeleri'nde yargılandı ve idam edildi. Mesut Uçakan'ın "İskilipli Atıf Hoca" filmini seyretmenizi bu anlamda öneririm.

Hasan El-Benna (12 Şubat 1949):

11548Mübarek olmayan Hüsnü'nün memleketinden büyük önder ve alim Hasan El-Benna, Mısır'da gayretli ve güzel birçok çalışma yaptı ve Müslüman Kardeşler adlı örgütü kurdu. Bir dizi suikast olayına karışan Hasan El-Benna, hükümetin göz yumduğu bir suikast sonucu Kahire'de şehit edildi.

Mısır'ın çeşlitli, yörelerinde kurduğu okullar ve toplumsal hizmet kurumları aracılığıyla görüşlerini yaşama geçirmeye çalışan Hasan el-Benna'nın başlattığı hareket Arap dünyasını büyük ölçüde etkilemiştir. Beka Yayınları'ndan çıkan Hatıralarım adlı eser Hasan El-Benna'yı daha iyi anlamanıza yardımcı olacaktır.

Malcolm X (25 Şubat 1965):

Derisi siyah, kalbi aydınlık ve beyaz olan bir devrin büyük adamı Malcolm X de yine Şubat ayında coşkulu bir halk kitlesine seslenirken şehid edildi. Bu şekilde son dönemin en güzel müslümanlarından Malcolm X şehadeti tatmış oluyordu. Arkasından birçok müslüman takipçi bıraktı ve emanetini devretti. Alex Haley ve İhsan Eliaçık'ın Malcolm X kitaplarını okumanızını ısrarla tavsiye ederim.

11550Metin Yüksel (23 Şubat 1979):

Bir dava adamı olan Metin Yüksel henüz gencecik bir fidan iken Mü'minlerin bayram günü olan Cuma günü Fatih Camii avlusunda hain kurşunlara hedef oldu ve cesaret timsali yiğit şehit oldu.

Akıncılar'ın kurucusu ve davanın çalışkan ismi Metin Yüksel,genç müslüman kardeşlerimiz için güzel bir örnekliktir. Şehadete sevdalı bir genç olduğu "Şehadet bir çağrıdır tüm nesillere ve çağlara. " sözünden anlaşılmaktadır.

Adını anamadığımız ve diğer ay ve yıllarda şehid olan tüm şehidlerimizin Allah şehadetlerini kabul etsin. Allah hepsinden razı olsun. Alnı öpülesi yiğitler için "Şehadet" bir tutku oldu ve hep öyle de kaldı. "Ey şehid sen oldukça doğacaktır İslam güneşi. " Allah için ölenlere sonsuz rahmet diliyoruz. Allah onlar gibi Müslümanları çoğaltsın ve çıkarsın aramızdan. Bize düşen de böyle dilekler galiba. . .

 

Cengiz Yalçınkaya "Bizi de bulur mu ölüm bir camii avlusunda?" diye sordu

cngz91[at]gmail.com

 

YORUMLAR
takvimden
tespih
takvimden iskilipli atıfın şehadetinin yıldönümünü okumuştum.dunyabizim neden haber yapmadı demiştim.iyi olmuş.
07 Şubat 2010 Pazar 21:12
teşekkürler
milli genç
şehitlerimizi hatırlattığınız için
07 Şubat 2010 Pazar 17:26

dunyabizim.com on Facebook